AcasăNewsKovesi a aflat pe pielea ei cum se face Justitie in Romania

Kovesi a aflat pe pielea ei cum se face Justitie in Romania

Dupa aproape cinci ore la Sectia de anchetare a magistratilor, Laura Codruta Kovesi a iesit, aseara, de la audieri un fel de calau cu chip de victima. Fosta sefa a DNA a fost audiata, pentru prima data, in dosarul in care a fost pusa sub invinuire de procurorul Adina Florea pentru abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Pe scurt, dupa zeci de reprosuri procedurale pe care le-a adus anchetatorilor sai, Kovesi a aflat pe pielea ei cum se ancheteaza in Romania. Declaratiile ei de la iesirea din Parchet semanau al naibii de tare cu ale celorlalti inculpati care erau tinuti cu orele in birourile DNA.

Kovesi ar primi lunar un salariu de 14200 de euro ca sef al Parchetului European

Fosta sefa a DNA sarnit, ieri, adevarate valuri de emotie. In fata Ministerului Public s-au strans atat admiratorii care au venit cu flori, zambile mov, dar si cei care nu erau de acord cu aceasta. Ultimii au fluturat catuse. Pe de alta parte, este pentru prima data cand Kovesi da cu subsemnatul in fata unui procuror. Aceasta a fost chemata la Sectia care ancheteaza abuzurile magistratilor in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.  Fosta sefa a DNA a fost citata ca suspect in acesta cauza deschisa de procurori dupa ce Sebastian Ghita, fost parlamentar, a facut mai multe denunturi aratand ca Laura Kovesi i-a cerut personal sa achite factura pentru avionul care l-a adus pe fugarul Nicolae Popa, ”tatal FNI”, din Indonezia in Romania. Pe de alta parte, lui Kovesi i s-a adus la cunostinta ca este pusa sub urmarire penala in dosarul procurorilor paraditori de la ”unitatea de elita”, Ploiesti. In acesta cauza, acuzatiile sunt si mai grave: complicitate la represiune nedreapta si constituire de grup infractional. Kovesi s-a considerat victima procurorilor, aducand la adresa anchetatorilor sai zeci de reprosuri procedurale. Aceasta a sutinut ca este nevinovata si ca nu i-a incurajat pe procurorii Onea si Negulescu. ”O sa ma apar. Nu am avut avocat. Nu am citit dosarul pentru ca nu am avut acces la documente. Totul este o inscenare. Eu am respectat legea”. Tabloul si declaratiile erau aceleasi ca pe vremea ei in fruntea DNA.

Blaga, dosar penal pentru ca a refuzat ”Zeita”

Pe de alta parte, Ghita a sustinut ca seria dezvaluirilor despre activitatea fostei sefe a DNA vor continua. Acesta a sustinut ca fostul ministru de Interne, Vasile Blaga a ”cazut” prada razbunarilor lui Kovesi. Ghita a povestit ca ”Zeita” i-ar fi cerut lui Blaga sa-l angajeze in MAI pe iubitul sefei DNA. Blaga a refuzat-o intrucat acesta nu avea studiile necesare. Astfel ca, ministrul s-a ales cu un dosar penal. ”Pe Blaga l-a luat pentru ca nu i-a angajat iubitul in Politie. Nu se incadra la Politie. Mie mi-a spus domnul Blaga de ce i-a facut Negulescu dosar. Kovesi ii invata pe Onea si Negulescu ce sa faca. Ea minte cum respira”, a spus Sebastian Ghita.

author avatar
Ramona Feraru
477 afisari

3 COMENTARII

  1. Pana la urma cucuveaua mov va face puscarie,pentru ca acolo e locul ei,mult rau a facut femeia asta romanilor si merita sa plateasca cu varf si indesat,iata ce au facut presedintii nostrii, Basescu cu siatemul lui securist si iohanis cu invrajbirea romanilor intre romani,pacat de noi,eram un popor unit si uite unde am ajuns,nu meritam asa ceva,dar se vor linisti apele si in tara noastra,vom lupta pentru asta,vrem liniste in tara sa ne putem dezvolta cat de cat,chiar daca altii fac orce sa ramanem o tara subjugata diverselor interese

  2. Pana la urma cucuveaua mov va face puscarie,pentru ca acolo e locul ei,mult rau a facut femeia asta romanilor si merita sa plateasca cu varf si indesat,iata ce au facut presedintii nostrii, Basescu cu sistemul lui securist si iohanis cu invrajbirea romanilor intre romani,pacat de noi,eram un popor unit si uite unde am ajuns,nu meritam asa ceva,dar se vor linisti apele si in tara noastra,vom lupta pentru asta,vrem liniste in tara sa ne putem dezvolta cat de cat,chiar daca altii fac orce sa ramanem o tara subjugata diverselor interese

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger