AcasăNewsKlaus rescrie istoria poporului roman

Klaus rescrie istoria poporului roman

Iohannis haleste pe nemestecate toate glumitele nesarate ale sciaticului Juncker

A scapat clondiru’ cu mastica si, cand s-a aplecat sa-l ridice, s-a impiedicat de urmele civilizatiei luxemburgheze. Erau acolo, la o raspantie de ulite pietruite si prafuite de pe meleagurile sibiene! Baiat de viata, sa n-am parte! De cand il cauta postasul cu pensia, Jean de la Bruxelles a inceput sa glumeasca tot mai mult si o face cu precadere taman cand il apuca o criza de sciatica. Sumeneala ii mai zic ardelenii, ca tot se tine summit-ul asta in curtea lor. Bine, stiau ei ca este a lor, noroc ca Tata Juncker si-a rupt din timp sa ne invete nitica istorie. Cica, de fapt, Sibiul a fost descoperit de stramosii sai. Da, da, nu radeti, ca-s unii care chiar l-au crezut. „Mereu mi-am dorit sa vizitez Sibiul pentru ca trebuie sa stiti asta: exista o propaganda germana cum ca aceasta regiune si Sibiul au fost descoperite de saxoni. Nu, nu, au fost luxemburghezii!”.

Iohannis haleste pe nemestecate toate glumitele nesarate ale sciaticului Juncker

Scriam la inceput ca Sir Butelcuta se tine de pozne. Problema e ca nu toata lumea le intelege, ba Iohannis chiar il ia in serios. Cazul lui este elocvent si trist, in acelasi timp. Presedintele Romaniei s-a aruncat intr-o dezbatere pe teme etnografice, trezindu-se vorbind despre etnogeneza poporului roman. Sasule, ai muscat momeala ca un pelican infometat! Stai jos, nota 4, nici la bancuri nu stii sa razi! Auzi la el, „Luxemburg si Sibiu au o istorie veche, aproape de 1000 de ani. Multi dintre cei cu denumirea de sasi sau sasii transilvaneni au venit din zona unde la vremea respectiva a fost Marele Ducat al Luxemburgului. In secolul al XIX-lea s-a descoperit aceasta istorie comuna in baza dialectului care se aseamana si azi”. Bai, ne lasi? Pana acum, credeam ca vor ungurii sa ne ia Ardealul, dar bag seama ca trebuie sa ne aparam si de ceata luxemburgheza, nu-i asa!?

In ritmul asta, daca urmatoarea chermeza o faci putin mai la Est, ii speli si pe moldoveni – o sa ne spui ca sunt urmasii neinfricatilor teutoni, ca muma lui Stefan a fost o nemtaloaica d-aia focoasa ca Vezuviul. Serios, acum, trebuie sa-l apreciem pe Iohannis, omul e pus pe fapte mari, rescrie istoria tarii. Are mana formata, din condei rezolva ba o casa, ba o carte, ba sase case. Si, pe deasupra, mai e si darnic. Daca Marelui Paharnic Jean-Claude i-ai facut cadou Sibiul, iar lui Frans Olandezu’ ii pregatesti Portul Constanta, pe coana Angelica, muza noptilor tale lirice, cu ce o satisfaci? Ilumineaza-ne, o, Tu, astrule poetic!

author avatar
Nicholas Cezar
581 afisari

2 COMENTARII

  1. Doamne Ajuta! Sa mai scrim si noi historii. Numa ca pe nisipu de la mare am scris hisoria cea mai tare, da a venit valul din dos si a sters historia frumos…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger