AcasăNewsKlaus Iohannis: "Vreau un guvern PNL. Cu actualul guvern nu pot sa-mi...

Klaus Iohannis: „Vreau un guvern PNL. Cu actualul guvern nu pot sa-mi pun gandirea in practica”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat, joi seara, ca isi doreste un guvern PNL.

Intr-o interventie avuta la Realitatea TV, presedintele Romaniei a precizat ca nu se va pune problema sa-l critice in public pe premierul Victor Ponta, spre deosebire de predecesorul sau, Traian Basescu.

„Presedintele nu este ales ca sa distreze oamenii. Nu o sa ma vedeti tragandu-l de urechi pe primul ministru. Eu propun altfel de politica. Presedintele si primul ministru nu au de ce sa faca show la televizor”, a declarat Klaus Iohannis.

Totusi, presedintele Romaniei recunoaste ca are probleme in legatura cu colaborarea cu actualul premier, Victor Ponta. Astfel ca Iohannis mizeaza pe aparitia unui nou guvern si ar prefera un guvern liberal, cel mai probabil cu Catalin Predoiu in frunte.

„Actualul guvern a fost aici cand am devenit presedinte. Nu i-am ales si nici nu i-am respins institutional. Dar cu acest guvern nu vad cum sa-mi pun in practica gandirea mea pentru urmatorii 10 ani”, a fost mesajul clar transmis de Klaus Iohannis.

„Este posibil ca in cursul acestui an sa se schimbe majoritatea. Daca opozitia simte ca are un vot in plus, depune motiune de cenzura si schimba Guvernul. Da, eu imi doresc un guvern PNL. Atunci, cu acel guvern, veti vedea ce inseamn ca presedintele sa colaboreze pe concepte sinergice cu guvernul”, a afirmat presedintele Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger