AcasăNewsKlaus Iohannis, un discurs surprinzător

Klaus Iohannis, un discurs surprinzător

Presedintele, pus la zid de CCR si presat de civicii sai
Discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament a conținut, pe lângă elementele previzibile, și un apel surprinzător la eforturile pe care România le-a făcut pentru a se elibera de trecutul comunist. Până și acest element ar putea până la un punct să fie previzibil. Însă ceea ce surprinde este faptul că un președinte care apelează la construcția democratică a României nu a avut încă o reacție oficială la informațiile publice apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea din comunism a lui Augustin Lazăr.
Conform unor surse media care au prezentat și o serie de documente aparent legitime despre această temă, în perioada comunistă, Augustin Lazăr ar fi refuzat eliberarea condiționată a unui deținut politic, printre altele pentru că deținutul respectiv ar fi ” purtat discuții dușmănoase la adresa RSR.” Președintele Iohannis a fost un susținător constant al lui Augustin Lazăr în ultimele luni, apărându-l pe acesta în fața revocării sale din funcția de Procuror General.
În acest context, suntem totuși puși în fața unei realități aparent paralele. Pe de-o parte, președintele este vocal pe tema anti-comunismului și democratizării, dar pe de altă parte acesta nu are nicio reacție în fața acuzelor aduse lui Lazăr privind activitatea sa de procuror înainte de 1989.
Liniștea afișată de președinte în acest context este asurzitoare, asemeni liniștii pe care acesta a văzut-o cu ochii lui atunci când a căutat demolarea „elefanților” din ședința de guvern pe care acesta a prezidat-o în prezența lui Sorin Grindeanu. Însă indiferent de felul în care Iohannis va aborda această nouă realitate, ignorând subiectul, solicitând demisia lui Lazăr sau furnizând motivele pentru care are îndoielile sale referitoare la informațiile apărute, este clar că abordarea temei anti-comunismului primar este improprie. Pentru că aplicarea acestui tip de dublu standard naște semne de întrebare cu privire la motivele care animă reacțiile prezidențiale.
author avatar
Andrei Coman
445 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mutalakul nu are alta varianta pentru ca lazarica il are la mana cu prea multe dosare inchise,ce se pot redeschite,asa ca se face ca nu stie si nu-l intereseaza.Teapanul mutalak va deconta toate realizarile macrete pe 26 maiu si sper ca decontul sa fie asa de categoric incat sa faca spume pe tot horganizmul nu numai la calea orala,tot prin mutenie in sensul ca tacerea sa-i provoace spume.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger