AcasăNewsKlaus Iohannis, un dezastru national

Klaus Iohannis, un dezastru national

Mai greu cu politica, mai bine cu dezacordurile gramaticale si cacofoniile

Presedintele n-a inteles ca, pe toata perioada mandatului, este obligat sa se disocieze de partizanatul politic. Iar daca a inteles si insista, totusi, in actiunile lui, este clar ca avem de-a face cu un individ care sfideaza orice regula, care triseaza si care nu tine cont decat de interesul urmarit: sa ajunga din nou presedinte, cu orice pret. Sigur ca este dreptul lui sa-si doreasca asta si sa incerce, dar, sincer, nu stiu de ce o face, pentru ca in primul mandat nu a facut decat sa semene ura si dezbinare.

Mai greu cu politica mai bine cu dezacordurile gramaticale si cacofoniile

In cei aproape patru ani de mandat de pana acum a venit Iohannis cu vreo idee care sa revolutioneze Romania? Cu vreun program prin care sa impuna Romania pe harta europeana, dupa cum ii place sa se auda vorbind, si prin care sa faca dovada beneficiilor aduse de politica lui altfel?

Disperat de putere

Pana in prezent, Klaus Iohannis nu a facut decat dovada nepriceperii de a conduce o tara. Singura lui preocupare a fost razboiul cu PSD si Dragnea, din care Romania nu a castigat si nici nu va castiga ceva. Este o lupta prosteasca, lipsita de temeiuri reale, care ne trage in jos cu totul. Coalitia de guvernare, in loc sa se dedice politicilor propuse, este nevoita sa-si pazeasca mereu spatele de atacurile furibunde, programate si complet gratuite venite din partea lui si a gastilor oportuniste din opozitie. In incrancenarea lui, Iohannis nu realizeaza ca a ajuns sa fie mingea de la miuta de pe maidanul politic, fiind pasat de la un partid la altul care sa-l sustina le presedintie. Daca si USR a ajuns sa-l trimita in balariile de pe marginea terenului, preferand alt candidat, cu nimic mai presus insa, lucrurile se limpezesc si mai mult. Viziunea presedintelui despre politica si despre cum ar tebui sa fie condusa o tara clacheaza in arivismul politic al disperatului de putere.

Iubire sau amantlac desucheat?

In toata aceasta fuga dupa un tren care se indeparta de la un minut la altul, Iohannis s-a gasit sa se asocieze cu cea mai nereprezentativa formatiune politica, liberalii. Si asta, dupa cum spuneam la inceput, in pofida faptului ca ii este interzis orice partizanat politic. Pana la momentul actual, presedintele a lasat partidul in voia Domnului, aproape de o disolutie totala. Acum, dupa ce a vazut ca altii i-au trantit usa in nas, si-a adus aminte de ei si a reinnodat lantul unei iubiri de toata jena. Participarea lui la Congresul National PNL s-ar putea inscrie, lesne, in anuarul compromiterii politice sau al amantlacului desucheat. Indicatiile lui, sarcinile trasate si linia discursului sunt de un infantilism acut si revoltator. Un infantilism evadat dintr-un limbaj rudimentar, caruia nici cu maximum de indulgenta nu i-ai putea politic. Si din toata prostia asta noi trebuie sa ne asteptam la rezultate formidabile? De ce?

Slugarnicie si zambete tampe

Iohannis a calcat in strachini inca de pe la inceputul discursului. „PSD a preluat o tara cu o economie in crestere, cu o economie in puternica crestere, au preluat o Romanie care a fost extraordinar de bine situata in cadrul structurilor euro-atlantice, o tara care, in fine, incepuse sa fie nu doar vazuta, ci si respectata, cu o abordare pro-europeana, cu o abordare pro-atlantica”. Singurul lucru adevarat din acest scurt pasaj este dezacordul gramatical impardonabil. Plus o cacofonie. Si nu sunt singurele porcarii din discursul sustinut in fata unor liberali imbujorati de emotie si de prea multa slugarnicie. Cred ca era si prostie, cu greu escamotata in spatele zambetelor tampe. Exact ceea ce trebuia sa nu lipseasca din meniul unui congres la care seful cel mare vine si te mangaie pe crestet cu minciuni care, crede el, au darul sa imbarbateze.

Dator vandut Europei

A mintit Iohannis cu inconstienta sau din mandrie prosteasca? Adica Romania de dinainte de PSD-ALDE a fost una de vis? Una care a fost puternica si pe care actuala putere a dat-o cu burta de pamant? Romania guvernata de Ciolos a fost etalonul dezvoltarii si afirmarii? Inseamna ca Iohannis regreta vremea absorbtiilor zero la fonduri europene, regreta timpurile cand exodul medicilor si asistentelor ajunsese la pogeu, este nostalgic dupa politica amatorista, facuta pe genunchi de niste neaveniti si e tributar Europei care ne voia si ne trimitea tot mai la margine. Nu ca acum ar vrea altceva. Iar asta ma face sa spun, plin de ironie, ca dintre toti romani doar UE l-ar mai vrea pe Iohannis presedinte.

Liberalii au doar program de striptease

Bomboana pe coliva liberalilor a fost pusa in mod genial, as zice. „Fiti hotarati, construiti-va un program politic solid, serios. Mergeti intre oameni! Spuneti-le ca aveti solutii pentru economia romaneasca. Spuneti oamenilor ca aveti solutii pentru finantele publice din Romania”. De unde se intelege ca liberalii, ma iertati, canci program! Nici de partid, nici de guvernare. Poate doar de striptease. Si cu astia defileaza el la alegeri? Cu astia face el o Romanie prospera? Mai degraba mi se pare ca se pregateste pentru un dezastru national.

author avatar
Valentin Boeru
3.864 afisari

15 COMENTARII

  1. Oare căror categorii de cititori ați zice că sunt adresate articolele scrise de Boeru ?

    • Categoriei de cititori adevărați. Celor ce au carte și înțeleg. Celor care au proprietatea termenilor. Celor cărora nu le este teamă, folosesc cuvinte și nu se ascund sub semne de întrebare.

      • Bun articolul si mai bun comentariul Alexandra.
        Am mai afirmat candva ca acest om este un accident al istoriei !
        Rupt complet de realitate,cu pretentii f. costisitoare , familie de navetisti pe banii nostri,o fi el presedinte dar al Romaniei nu !

  2. Cei care au carte si inteleg stiu cine guverneaza tara. Presedintele nu vine „cu vre-un program”, daca intlegi ceva din politica

  3. Dl.Boeru scriind in serviciu comandat,se face ca nu stie ca CCR a transat chestiunea,in sensul ca presedintele nu se rupe , de tot,de partidul din care provine.Ce a facut tov.Iliescu(candidand,presedinte fiind,pt. un post de senator)e de noaptea mintii.Dar asta nu intra in preocuparile dlui.Boeru.Ce scrie dl.Boeru(in general,nu numai articolul de fata)e de digerat pt.electoratul f.educat al partidului care-i plateste salariul dlui.Boeru.Eu unul regret ca presa romaneasca nu-si asuma partizanatul asa cum se face la altii.La noi mass-media e in totalitatea ei independenta politic(de tot rasul,dar vad ca tine).

    • Mi-aș permite să vă contrazic, domnule C. Tudor. Intrați în arhiva ziarului și veți vedea că orice politician care a greșit, indiferent de apartenență, a fost sancționat drastic de pamfletarul pe care îl blamați. Si, dacă vreți să ne întoarcem în timp, recitiți Academia Catavencu. Încă de la primele numere. V. BPeru încondeiat de pe atunci ipocrizia, manipularea și lipsa de profesionalism.

    • Nu se pune problema ca a participat la Consiliul National al PNL.Problema este că a instigat la răsturnarea prin orice mijloace a guvernului legitim.Nu mai vorbim de limbaj si gestica, articolul,de altfel excelent, este prea blând.

  4. Dna.Alexandra,sa spunem ca ma refer la ce scrie dl.Boeru la National.Oricum am da-o dl.Boeru pica prost.Daca stia de decizia CCR , sau nu stia, cand ar fi trebuit sa stie,e rau si asa si asa.Ma supara cand oameni ca dl.Boeru ne ia pe toti de neinformati.Si va scrie un om care n-a votat si nu v-a vota niciodata cu liberalii,care a votat cu dl.Johannis(ca fiind raul mai mic)dar niciodata nu o sa-l mai voteze.Dar ce fac oameni ca dl.Boeru se cheama mercenariat,si sa stiti ca aceia au onoare.

  5. Eu cred ca o sa castige Iohan inca un mandat dar pe munca si felul lui de a fi. In acest moment Pnl il incurca mai dihai să-l ajute. E si imposibil pt Pnl sa faca un an social mai bun ca Psd. Adica cum ar zice Pnl ma va triplam salar si pensie ca sa ia locul Psd. Parerea mea e ca Pnl poate da presedinte dar nu si guvern. Pt aia iti trebuiun alt fel de a fi, a gandi, a organiza, a planifica,a cuteza, a mobiliza dar si alte predicate ce conving subiectul. Pana la urma asta inseamna opozitie, bun varianta de dreapta. Pe cine ar mai interesa Psd daca Pnl ar propune-pt 10 ani de munca consecutiva ai 30000 €

    PT 20 de ani ai inca 35000 €
    Pt 30 de ani ai inca 40000€
    toti lucrati in Romania si pe bune nu mia vraja a lu draga Stolo… Pai ar mai pleca aurul uman din Romania? Ar mai castiga Psd? Macar atat sa blocam aurul uman si sa valorificati pt asta aurul, aurul verde dar si aur negru, rational.

  6. Pnl nu are acei oameni sa stie sa faca banu pt populatie cum a scos Donald 500 miliarde din Arabia doar dintr-o semnatura. Genu asta de Pnl din fosti vamesi si securisti fac bani pt ei cel putin vand pamantul Bratienilor sa parvina ca apoi sa fuga in Costa Rica ca Nuti si Bica. Greu sa trezesti sentiment cand ai oameni ca Roberta Blaga Boc sau Stolo. Oamenii pot fi fraieriti cel mult de 2 x.

  7. Am mai scris cu mult timp in urma si azi repet––Acest individ nu are capacitatea de a scrie articole,.PUNCT.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger