AcasăNewsKlaus Iohannis, premiat in Germania

Klaus Iohannis, premiat in Germania

In a doua zi a vizitei sale in Germania, liderul de la Cotroceni a primit premiul „Franz Josef Strauß”, din partea Fundatiei Hanns Seidel.

Distinctia i-a fost acordata in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Regal din Munchen, in prezenta mai multor oficialitati, dar si a sotiei presedintelui, Carmen Iohannis. „Este o onoare si un privilegiu deosebit faptul ca am oportunitatea sa accept premiul Franz-Josef Strauß in prezenta a numeroase personalitati culturale si politice, care l-au cunoscut pe premierul Franz-Josef Strauß sau i-au urmat crezul politic in ultimii 30 de ani. (…) Aceasta distinctie ma onoreaza cu atat mai mult daca privesc catre personalitatile care, incepand cu anul 1996, au primit acelasi premiu – Henry Kissinger, Helmut Kohl sau Jean-Claude Juncker”, a transmis Iohannis, in cadrul ceremoniei.

Totodata, presedintele a tinut sa mentioneze, intre altele, faptul ca „romanii cred cu tarie in proiectul european, in capacitatea sa de a asigura democratia si prosperitatea cetatenilor europeni. Asemenea concetatenilor mei, sunt si eu increzator in forta proiectului european”. Totodata, s-a declrat convins „ca, prin dialog si prin cooperarea noastra stransa, Uniunea Europeana va depasi intarita aceasta perioada in care este supusa unor adevarate teste de rezistenta”.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Andrei Coman
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger