AcasăNewsKlaus Iohannis pleaca saptamana viitoare in Franta

Klaus Iohannis pleaca saptamana viitoare in Franta

Presedintele va avea din nou o deplasare in afara tarii.

Vara trecuta, cei doi sefi de stat au avut discutii la Palatul Cotroceni

La aproape trei saptamani de cand a fost prezent la Paris, alaturi de zeci de lideri mondiali, la evenimentele destinate unui secol de la incheierea primului Razboi Mondial si la circa doua saptamani dupa vizita la Londra, in ambele ocazii fiind insotit de prima doamna, Carmen Iohannis, de la Cotroceni s-a anuntat oficial programul vizitei oficiale pe care presedintele o va face, saptamana viitoare, in Franta.

Mai precis, Klaus Iohannis se va afla pe traram francez timp de doua zile, in intervalul 27-28 noiembrie, vizita avand loc in contextul inaugurarii Sezonului cultural Romania-Franta, „care are loc intr-un an cu multiple semnificatii: 10 ani de la semnarea Declaratiei de Parteneriat Strategic, precum si celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918”, din cate transmite Presedintia.

Astfel, marti, pe 27 noiembrie, Iohannis urmeaza sa participe la Concertul dedicat comemorarii celor cazuti in Primul Razboi Mondial si sa viziteze o expozitie ce cuprinde o serie de lucrari consacrate Romaniei si misiunii Generalului Berthelot – „A l’Est, la guerre sans fin – 1918 – 1923”.

Lansarea Sezonului Romania-Franta va avea loc la Centrul National de Arta si Cultura Georges Pompidou, in prezenta presedintelui Iohannis si a omologului francez, Emmanuel Macron. Potrivit agendei comunicate de Cotroceni, pana sa aiba convorbiri oficiale la Palatul Elyseem, cei doi sefi de stat vor vizita „Atelierul Brancusi, expozitia consacrata iei in opera pictorilor Matisse si Pallady, precum si expozitiile Gherasim Luca, Mihail Olos, Andrei Cadere si Adrian Ghenie, care deschid la Centrul Beaubourg un sezon de arta contemporana romaneasca”.

Cat despre ziua de miercuri, Klaus Iohannis are programata o intrevedere cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Franta, discutii ce vor avea loc la sediul Ambasadei Romaniei din capitala Frantei.

324 afisari

4 COMENTARII

  1. Iar pleaca in excursie mutalakul analfabet nefunctional,sa se duca si sa vina la calendele grecesti inapoi.Se duce sa mai stea confortabil cateva zile sa se relaxeze dupa stresul provocat de remanierile guvernamentale aprobate in mare sile si nu in totaliate,nefiind guvernul sau personal,stres prelungit si de cei doi refuzati in remaniere,mai ales de Ilan.

    • In timpul asta Dragnea se duce la inaugurarea noilor cotete de porci din Teleorman sa planga pe genuchi in urma holocaustului porcin 🙂

  2. Pleaca omul ca e cel mai smecher, Dragnea unde pleaca? Nu-l mai primeste nimeni ca e lache si ie si frica ca il salta FBI ul daca iese din Romania

  3. Presedintele e activ, face vizite diplomatice, isi etaleaza calitatile de mare as in politica externa in timp ce altii prin tara isi rod unghiile de oftica si neputinta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger