AcasăNewsKlaus Iohannis, pe bicicleta prin Capitala, la "Pedalam pentru Romania" 

Klaus Iohannis, pe bicicleta prin Capitala, la „Pedalam pentru Romania” 

Seful statului a fost observat din nou pe bicicleta pe strazile Capitalei, de aceasta data marti dimineata.

Klaus Iohannis a participat la evenimentul „Pedalam pentru Romania”, un mars dedicat Centenarului Marii Uniri. Presedintele a ajuns in jurul orei 9.30 in Piata Palatului, pe bicicleta, imbracat sport, in alb, si dupa cateva minute – rastimp in care a adresat cateva cuvinte celor prezenti si a facut poze alaturi de ei – a pornit, pedaland, catre zona Arcului de Triumf. „Faptul ca mergeti la Alba Iulia, sa celebrati Centenarul, mi se pare extraordinar. Centenarul este despre noi, despre Romania. Chiar astazi este Ziua Tricolorului, un simbol puternic”, a ales sa puncteze Klaus Iohannis pana sa porneasca in cursa.

De altfel, presedintele a ales sa vorbeasca mai mult despre acest eveniment, si mai putin despre alte subiecte – cum ar fi momentul in care va anunta decizia in cazul revocarii sefei DNA. „Astazi, mai mult despre biciclete si despre unitate decat despre altceva. Saptamana trecuta s-a incheiat cu bine, multumesc”, a raspuns presedintele, intrebat despre acest lucru.

Ideea marsului pe doua roti „Pedalam pentru Romania” e urmatoarea – biciclistii participanti la cursa pleaca din Capitala, dar si din Iasi, Timisoara si Drobeta Trurnu Severin, urmand sa se intalneasca intr-un punct comun- la Alba Iulia, orasul Marii Uniri – cinci zile mai tarziu. Evenimentul este dedicat, dupa cum spuneam, marcarii unui secol de la Marea Unire.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
453 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mesajul Regelui la Declatatia de Unire a Adunarii Nationale:
    „Vestea îmbucurătoare ce Îmi aduceți despre mărețul act al unirii cu Regatul Român, săvârșit în vechea cetate a lui Mihai Viteazul, a umplut inima Mea de net supusă bucurie și am primit-o cu vie emoție.

    Munca deosebită depusă în cursul vremurilor de bărbații patriotice, purtători credincioși ai idealului național, azi și-a găsit de răsplată bine meritată. Din lacrimile celor cari au plâns și au suferit, cari au luptat fără preget, din sângele celor cari au muncit pentru înfăptuirea lui, lăsând ca moștenire sfântă credința lor nestrămutată, a răsărit sămânța, a cărei roade azi le culegem, ca un dar din cer.

    Mulțumesc Atotputernicului, că Mi-a îngăduit ca, prin vitejia ostașilor Mei, să pot contribui la această măreață faptă și că împreună cu poporul Meu iubit să pot trăi aceste clipe înălțătoare.

    Cum am fost părtașul suferințelor și durerilor voastre, așa iau din adâncul inimii parte la bucuria voastră, care este aceea a tuturor Românilor și, uniuni glasul Meu cu glasul vostru, zic plin de nădejde într-un viitor frumos: Trăiască ROMÂNIA MARE, una și nedespărțită.”

    Ferdinand

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger