AcasăNewsKlaus Iohannis: "Nu am nimic sa-mi reprosez"

Klaus Iohannis: „Nu am nimic sa-mi reprosez”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, va participa la lucrarile Consiliului European de toamna, lucrari ce vor avea loc la Bruxelles.

Inainte de a pleca spre Bruxelles, Klaus Iohannis a tinut sa faca o serie de precizari extrem de importante.
Printre altele, presedintele Romaniei a anuntat ca „nu am nimic sa-mi reprosez, desi la Consiliul JAI nu s-a pus problema aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Problema nu a fost a Romaniei sau Bulgariei, ci a spatiului Schengen, care in fata migratiei in puncte importante nu a mai functionat. Nu am considerat ca e oportun sa promomvam o includere pe agenda consiliului JAI”.

De asemenea, Iohannis a anuntat ca nu are nimic sa-si reprosez nici in activitatea sa de presedinte „pentru ca avem rezultate in lupta impotriva coruptiei. Avem din partea ambasadorului SUA in Romania o aluzie la coruptie, care trebuie combatuta. Coruptia este combatuta, avem rezultate”.

Pe de alta parte, Iohannis anunta ca „chiar daca nu suntem membri Schengen, Romania isi ia foarte in serios misiunea de aparare a granitelor externe. Romania se comporta de facto ca tara membra Schengen”.

author avatar
Cristi Ionita
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger