AcasăNewsKlaus Iohannis, avertisment dur: "Schimbarea clasei politice nu se poate face fara...

Klaus Iohannis, avertisment dur: „Schimbarea clasei politice nu se poate face fara transparenta”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a revenit cu forte proaspete din scurta vacanta petrecuta de Pastele Catolic in Insula Madeira, din Portugalia.

Iohannis a retrimis Parlamentului Legea finantarii partidelor, solicitandu-le parlamentarilor sa ia in calcul „o serie de aspecte de principiu si de natura juridica”.

„Prin cererea de reexaminare, Presedintele Romaniei solicita clarificarea normelor care privesc imprumuturile acordate partidelor de persoane fizice si juridice, donatiile, controlul finantarii, precum si clarificarea unor prevederi susceptibile a incalca principiul pluralismului politic”, se arata in cererea de reexaminare trimisa de Klaus Iohannis catre Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

Klaus Iohannis si-a justificat demersul prin intermediul unui celebru site de socializare. „Schimbarea clasei noastre politice, atat de asteptata de cetateni, nu se poate face fara transparenta in gestionarea banilor primiti de partide. De aceea, am trimis Parlamentului spre reexaminare Legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale. O lege atat de importanta trebuie sa fie bine dezbatuta si limpede formulata, ca sa nu lase loc de interpretari sau derapaje”,  a scris Iohannis pe reteaua de socializare.

author avatar
Cristi Ionita
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger