AcasăNewsKlaus, care a speriat New Yorkul

Klaus, care a speriat New Yorkul

Discursul presedintelui Romaniei la Adunarea Generala a ONU a golit sala

Fotografiile din acest articol sunt pentru cei care inca n-au aflat cat valoreaza Klaus Iohannis in ochii liderilor lumii. Nu Romania, nicidecum, doar presedintele ei, este vorba strict de persoana si imaginea sa, sa fie clar! Rezidentul de la Cotroceni s-a facut remarcat si-n America: a speriat New Yorkul cand si-a inceput discursul in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite! Da, cele mai multe natiuni chiar au fost unite! Unite in disperarerea cu care au fugit din sala, lasandu-l pe sas sa molfaie in fata unui auditoriu format din cel mult 10-20 de bezmetici care n-au apucat sa fuga inainte sa se-nchida usile, pentru a stopa exodul.

Discursul presedintelui Romaniei la Adunarea Generala a ONU a golit sala

De-a lungul timpului, vocea Romaniei s-a facut auzita in cadrul ONU, iar viziunea tarii a fost exprimata la microfon tare si bine argumentat de cativa dintre liderii pe care i-am avut. Nu-i nominalizam, istoria are obligatia sa retina fiecaruia in parte meritele (alea care au fost). Insa, situatie mai jenanta ca acum, cu un presedinte nebagat in seama, n-am trait niciodata in intreaga noastra existenta, chit c-avem doar o suta de ani de organizare statala!

Pentru profani, AG a ONU este cel mai sigur prilej de a-ti transmite nemultumirile, asteptarile sau parerile cu privire la orice subiect major, e momentul in care glasul tau, ca natiune, razbate in urechile de pe intreg mapamondul, nici ca exista o oportunitate mai buna. Ce s-a petrecut saptamana asta la New York este dincolo de sfera bancurilor, atinge umilinta diplomatica si, mai grav, indica exact locul pe care-l ocupa Romania in ochii decidentilor de pe glob!

Discursul lui Klaus Iohannis n-a starnit nicio emotie in sala, dupa cum se observa si din aceste imagini. Unde-s Trump, Macron sau Xi Jinping? Lavrov, Erdogan, Merkel si May? Nici macar pentru vecini nu am contat, iar putinii ascultatori ramasi pareau mai degraba interesati de convorbirile private ori de butonatul telefoanelor. Noroc ca au lasat organizatorii smartphone-urile la purtator, altfel ii anestezia Iohannis si pe amaratii aia. Jenant! Sa vorbesti in fata unor nimeni cand tu te dai partener strategic al americanilor si visezi sa ai acelasi raport si cu nemtii se cheama ca esti fraier.

Romania preia la anul presedintia Consiliului Europei, este visul dulce al lui Iohannis. Despre asta a vorbit si el in discursul ce i s-a pregatit, dar degeaba, canci preocupare pe la ONU pe subiectul asta. Maurul si-a facut datoria, lobby-ul si presiunile pentru multinationalele americane interesate de gazul din Marea Neagra a dat roade, Romania isi cedeaza fara a cracni resursele naturale. Acum, maurul poate sa si moara, whi gives a fuck, zice Trump!

„Avem datoria sa explicam mai bine care sunt provocarile actuale la adresa pacii, echitatii si sustenabilitatii societatilor noastre. Este necesar sa explicam ca ne confruntam cu amenintari grave la adresa securitatii, ca terorismul trebuie sa primeasca un raspuns coordonat la nivel global, ca proliferarea armelor de distrugere in masa si mijloacele lor de livrare raman amenintari existentiale pentru securitatea globala. Trebuie sa le abordam propunand solutii clare. Romania actioneaza in regiunea sa in acest sens. Exista in continuare conflicte nerezolvate in zona extinsa a Marii Negre, care reprezinta amenintari serioase pentru regiune si pentru securitatea internationala”. Cam despre asta a grait Iohannis, ultima parte din mesaj fiind un bat bagat prin gard in ograda Rusiei, ca sa se asigure ca Putin nu trebuie sa se puna cu Romania, s-a-nteles?!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.690 afisari

4 COMENTARII

  1. Verde!
    Kovesi si-a inceput declinul imediat dupa discursul … in décor … roz cu verde de la ONU!

  2. Puteau, macar, sa-i lase sepepistii in sala, ar fi umplut primele randuri si nu era chiar de rasul curcilor…Chiar daca vedeai restul salii, goala, dar, tot ramaneai cu imaginea baietilor bine hraniti din primele randuri si ziceai: „uite, bai, cine e interesat de discursul lui Iohanis, unul si unul, arata ca „romanii mei”, nu toata gloata aia de „pensionari”, „socialisti” si „nemancati”, veniti de prin toate colturile lumii sa ceara cate ceva de la ONU!
    P.S. Sa fie filtrele TV-ului de vina, sa fie lumina din sala, dar, la ce culoare avea Dulapau si la cum au facut aia „liber” in jurul lui, parea cam „ciuma rosie”…

  3. Oferta excelenta pentru anul 2018. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC dupa ce ne contactati pe pagina facebook: https://www.facebook.com/larisa.buse.98

  4. Ce a facut bunicul Onu, Națiunile Unite sa opreasca razboiul 2? Ce a facut Onu in Irak cand a spus ca sunt arme chimicesi nu a găsit o arma chimica. Ce a facut Onu pentru Romania pt a ne salva de comunism 1944-1989?Unde era Onu cand intelectualitatea română era asanata in perioada de plata de razboi 1954-1964?Unde e Onu cand sunt omorati copii palestinieni azi? Atunci ma intreb ca Bush-„? La ce foloseste Onu”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger