AcasăNewsKim si-a adus wc-ul la Singapore

Kim si-a adus wc-ul la Singapore

Secretos cu toaleta, Kim s-a ferit si de stiloul pus la dispozitie pentru a semna acordul cu Trump

Intalnirea istorica a liderului de la Phenian cu Donald Trump, denuclearizarea Coreii de Nord, a tinut prima pagina a ziarelor din intreaga lume. Dar detalii bizare sau jenante incep sa apara.

Secretos cu toaleta Kim s a ferit si de stiloul pus la dispozitie pentru a semna acordul cu Trump

Paranoia sau nu, la orice deplasare facuta de Kim Jong-un, acesta trebuie sa fie insotit de wc-ul personal. Idem si peste hotare, masura dezvaluita mai demult de o fosta garda de corp a liderului de la Phenian, Lee Yun-Keol, care a reusit sa fuga din Coreea de Nord si care a afirmat ca presedintele nord-coreean este obsedat de faptul ca spionii capitalisti i-ar putea examina dejectiile si afla, astfel, informatii cu privire la starea sa de sanatate care este secret de stat. Lucru de altfel perfect adevarat, chiar daca obezitatea lui Kim si dependenta sa de tigari sunt evidente pentru toata lumea. In plus, Kim are propria sa echipa de medici insarcinata cu aceste indeletniciri. Asa ca, si la Singapore, ”comandantul suprem” a folosit propriile wc-uri. Practica lui Kim aminteste si de alta obsesie, cea a lui Stalin, care dadea ordine politiei secrete sa inspecteze wc-urile altor lideri (unul din ei a fost Mao, aflat in vizita la Moscova in 1949) pentru afla detalii despre starea lor de sanatate.

Nu lasa ADN-ul pe mana americanilor

La Singapore, neincrederea regimului nord-coreean vizavi de delegatia americana a capatat si alte aspecte de paranoia. Printre obiectele vizate a fost si stiloul folosit de Kim Jong-un pentru a semna acordul cu presedintele Donald Trump. Un angajat al serviciilor de securitate nord-coreene a fost trimis intai sa stearga bine stiloul care era pregatit pe birou inainte ca cei doi presedinti sa intre in sala unde a fost parafat documentul. Dar, in ultimul moment, cand Kim se pregatea sa semneze, o femeie din delegatia nord-coreeana a scos un stilou din buzunar si i l-a intins lui Kim. Stiloul a revenit in buzunarul femeii apoi. Persoana nu era alta decat sora lui Kim, in care liderul are totala incredere, fapt ce s-a remarcat si prin aceea ca ea a fost trimisa in Coreea de Sud, la JO de iarna, pentru a reprezenta Phenianul. Grijuliu sa pastreze misterul asupra persoanei sale mai ales ca circula numeroase zvonuri privind starea sa de sanatate (obezitate, hipertensiune si diabet), Kim a dorit schimbarea brusca a stiloului pentru a evita ca amprentele sale sa fie luate de serviciile secrete americane.

author avatar
Tudor Borcea
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger