Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Kim se intoarce la rachete

Kim se intoarce la rachete

Autor:

In timp ce consilierul pe probleme de securitate internationala al presedintelui Donald Trump ameninta Coreea de Nord cu noi sanctiuni pe tema denuclearizarii, Kim Jong-Un reconstruieste o baza de lansare a  unor rachete cu raza lunga de actiune.

 

kim 1 Kim se intoarce la rachete

Denuclearizare, ioc, dar foamete cat cuprinde

Este vorba de baza de testare si lansare pentru rachete balistice de la Sohae, unde “activitatea este evidenta la standul vertical de testare a motoarelor si la structura de transfer al rachetelor, montata pe sine, de la rampa de lansare” si  “in mod semnificativ, adaposturile de la turnul de legatura, care in mod normal sunt inchise, au fost deschise si expun rampa de lansare”, arata raportul Centrului pentru Studii Strategice si Internationale (CSIS) din SUA si site-ul 38 North din Washington, dupa analiza imaginilor prin satelit. Experti americani sustin ca lucrarile de reconstructie la Sahoe ar fi inceput inainte de summitul esuat Kim-Trump si  ar putea ”ilustra o hotarare in fata respingerii americane” a cererii nord-coreene de relaxare a sanctiunilor impuse regimului de la Phenian. In plus, directorul Agentiei Internationale pentru Energia Atomica (AIEA) a afirmat ca nord-coreenii desfasoara la reactorul nuclear de la Yongbyon activitati posibil legate de imbogatirea uraniului pentru arme atomice, desi Serviciul National de Informatii din Coreea de Sud afirma ca acesta a fost inchis la sfarsitul anului trecut.

Tara burtilor lihnite

Coreea de Nord a inregistrat anul trecut cea mai slaba recolta din ultimii zece ani, productia a fost  afectata de catastrofe naturale, lipsa terenurilor arabile si o, cum altfel, o agricultura ineficienta. Recoltele de anul trecut s-au ridicat la 4,95 de milioane de tone, in scadere cu 500.000 de tone, precizeaza ONU in raportul sau din 2019  ”Nevoi si prioritati”. Prin urmare, 10,9 milioane de nord-coreeni, adica 43% din populatia totala, au nevoie de ajutor umanitar, cu 600.000 de mai multi decat anul trecut. Tara oricum sufera de malnutritie, boli si penurie alimentara, la care se aduga sanctiunile severe impuse de comunitatea internationala din cauza programelor sale nuclear si balistic, in detrimental populatiei. In februarie, Phenianul a comunicat Natiunilor Unite ca va inregistra in acest an un deficit de 1,4 milioane de tone de alimente.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!