Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Kim promite o Hiroshima x16

Kim promite o Hiroshima x16

Autor:

Coreea de Nord a promis ieri sa-si accelereze programele militare interzise ca raspuns la sanctiunile ”malefice” impuse de catre Consiliul de securitate al ONU, dupa cel de-al saselea si cel mai puternic test nuclear al Phenianului.

 

hiroshima Kim promite o Hiroshima x16Iar a doua veste proasta vine de la site-ul specializat 38 North al Universitatii Johns Hopkins din Washington, care anuntat ca a revizuit puterea bombei testate la ordinul lui Kim Jong-un in 3 septembrie. O bomba H care poate fi montata pe o racheta balistica, potrivit Phenianului.

kim 4 Kim promite o Hiroshima x16

Dupa venirea la putere a lui Kim Jong-un, in decembrie 2011, Phenianul a facut progrese remarcabile in aceste programe fara ca precedentele sanctiuni ONU sa-i opreasca ambitiile nucleare.

Acum, potrivit expertilor 38 North, energia degajata a fost de ”aproximativ 250 de kilotone”. Adica de 16 ori mai puternica decat bomba nucleara americana care a distrus orasul japonez Hiroshima in 1945. Luni, Consiliul de securitate al ONU a sanctionat Coreea de Nord a opta oara pentru a-l determina pe Kim Jong-un sa renunte la programele sale balistice si nucleare. Sanctiunile prevad printre altele un embargo asupra exporturilor de gaz catre Coreea de Nord, o limitare a exporturilor de petrol si de produse de rafinarie si interdictia exporturilor de textile. ”Acesta nu este decat preludiul unor masuri mai severe”, a avertizat presedintele SUA, Donald Trump. Ministerul nord-coreean de Externe a denuntat, citat de Afp,  o rezolutie ONU ”ilegala si malefica, pilotata de SUA”. ”Coreea de Nord isi va redubla eforturile pentru a-si creste forta militara pentru a proteja suveranitatea tarii si a dreptului la existenta”. Coreea de Nord isi justifica programele balistice si nucleare prin necesitatea de a se ”proteja” de ”fortele americane ostile”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-06-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!