AcasăNewsKim Jong-un se vede cu Putin

Kim Jong-un se vede cu Putin

Pana sa pice in mainile lui Vladimir Putin, Kim Jong-un se va intalni, saptamana viitoare, cu Donald Trump

Presedintele Vladimir Putin i-a propus lideruluil de la Phenian o intalnire bilaterala in septembrie, la Vladivostok, in cadrul Forumului Economic ce va avea loc in acest oras din estul Siberiei.

Pana sa pice in mainile lui Vladimir Putin Kim Jong un se va intalni saptamana viitoare cu <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a>

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat ieri ca liderul de la Phenian a fost invitat de Putin in cadrul care are loc in fiecare an in Extremul Orient rusesc. La sfarsitul lunii trecute, si ministrul rus al afacerilor Externe, Serghei Lavrov, i-a facut lui Kim Jong-un aceasta invitatie. ”Veniti in Rusia, vom fi fericiti sa va primim”, a formulat Lavrov invitatia. Pana sa ajunga in Rusia, Kim Jong-un se va intalni cu Donald Trump la Singapore, in 12 iunie. Phenianul se afla in prezent in centrul eforturilor diplomatice internationale cu scopul de a-l determina sa abandoneze programele nuclear si balistic. Pe de alta parte,  organizatia antinucleara ICAN, laureata a Premiului Nobel pentru Pace pe 2017, a propus sa achite factura summitului istoric prevazut sa aiba loc saptamana viitoare intre SUA si Coreea de Nord, inclusiv costul hotelului unde ar urma sa fie cazat liderul nord-coreean Kim Jong Un in Singapore. Coreea de Nord a dorit ca delegatia sa, in frunte cu Kim, sa fie cazata la hotelul Fullerton din Singapore, dar Phenian a anuntat ca nu va plati cazarea- o chestiune delicata pentru SUA care a informat ca ar putea achita factura, desi Coreea de Nord se afla sub sanctiuni economice internationale.  „Suntem gata sa acoperim costul summitului, inclusiv, fireste, pe cel al cazarii si al salilor de conferinte”, a declarat ieri Akira Kawasaki, reprezentant al Companiei internationale pentru abolirea armelor nucleare (ICAN) din Japonia. „Daca desfasurarea summitului este pusa in pericol de chestiuni legate de bani, suntem gata sa ne asumam costul, intrucat este vorba de o importanta intalnire istorica”, a adaugat Kawasaki.

author avatar
Tudor Borcea
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger