AcasăNewsKim, in China cu trenul blindat

Kim, in China cu trenul blindat

Kim Jong-un se afla la a patra vizita la singurul sau aliat diplomatic si economic

Liderul de la Phenian a ajuns ieri, intr-o vizita surpriza, la Beijing, aliatul sau chinez, o vizita care intervine la cateva zile dupa ce Kim a amenintat ca-si va schimba atitudinea fata de SUA daca americanii isi mentin sanctiunile fata de Coreea de Nord.

Kim Jong un se afla la a patra vizita la singurul sau aliat diplomatic si economic

La ora cand un al doilea summit cu Donald Trump se profileaza, Kim se va intalni cu presedintele chinez Xi Jinping, au indicat ieri agentiile oficiale de presa chineza si nord-coreeana. Kim Jong-un (care ar fi implinit ieri 36 de ani, desi varsta sa este secret de stat), insotit de sotia sa, Ri Sol Ju si de inalti demnitari, a plecat luni de la Phenian cu un tren special, a anuntat agentia nord-coreeana KCNA. Trenul a sosit ieri in gara din Beijing, a indicat de partea sa si agentia sud-coreeana Yonhap. Vizita lui Kim se va incheia joi. Zeci de vehicule de securitate si oficiali au blocat drumurile in jurul garii din orasul de frontiera Dandong inainte ca trenul sa ajunga pe teritoriul chinez. China este un important actor diplomatic in dosarul programelor balistice si nucleare ale Coreii de Nord pentru ca Beijingul este principalul sustinator diplomatic si comercial al lui Kim Jong-un. Observatorii estimeaza ca liderul nord coreean si Xi Jinping si-au coordonat mereu pozitiile inaintea summit-urilor istorice pe care Kim le-a avut cu Donald Trump. Kim cauta si ajutorul Beijingului pentru a obtine o relaxare a sanctiunilor americane, sanctiuni pe care China si Rusia sunt de parere ca trebuie ridicate. Nu si Donald Trump, care a afirmat (duminica) ca ele vor ramane in vigoare cata vreme nu vor apare rezultate ”foarte pozitive” cu privire la denuclearizarea Coreii de Nord. Vizita lui Kim intervine pe de alta parte in cea de-a doua zi a discutiilor, la Beijing, intre negociatorii chinezi si americani, discutii de vizeaza aplanarea razboiului comercial intre cele doua superputeri. Context in care China ar putea juca cartea Coreii de Nord, daca va considera util.

author avatar
Tudor Borcea
246 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vai ce s-a umflat porcusorul asta de coreea,daca va continua tot asa risca sa explodeze atomic si este pacat de sotia sa simpatica.Balonul asta nu putea sa contruiasca programul nucrear si balistic fara ajutorul aliatului sau de nadejde China,poate si sprijinit insa mai putin de Rusia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger