AcasăNewsKim face diplomatia oaselor

Kim face diplomatia oaselor

5300 de soldati americani ucisi in razboiul intercoreean sunt dati disparuti in Nord

Ramasitele soldatilor americani cazuti in peninsula coreeana au ajuns acasa, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la baza Pearl Harbor, in Hawai.

5300 de soldati americani ucisi in razboiul intercoreean sunt dati disparuti in Nord

”Kim si-a tinut promisiunea”, a remarcat presedintele Donald Trump care a vazut un gest de bunavointa al liderului de la Phenian de a trimite in SUA ramasitele soldatilor americani aflate pe teritoriu nord-coreean, ucisi in razboiul dintre cele doua Corei, la 65 de ani dupa acest conflict. Ceremonia repatrierii a avut loc in prezenta vicepresedintelui american Mike Pence si a familiilor militarilor decedati. ”Unii au numit razboiul din Coreea ca razboiul uitat dat astazi aducem dovada ca acesti eroi nu au fost niciodata uitati”, a declarat Pence. ”Tatal meu, locotenentul Ed Pence, a luptat in Coreea. A venit acasa purtand o medalie pe piept.

Onoruri militare si lacrimile familiilor

Dar tot el mi-a spus ca adevaratii eroi sunt cei care nu se mai intorc acasa”, a adaugat vicepresedintele SUA. Coreea de Nord a trimis 55 de urne cu ramasitele soldatilor americani ce au luptat in acest razboi (1950-1953), potrivit unui acord intre Donald Trump si Kim Jong-un, parafat la summit-ul din Singapore, in iunie.Procedura de indentificare a acestora va dura insa luni si chiar ani, au indicat experti din cadrul Defense POW/MIA Accounting Agency (DPAA), agentia americana care se ocupa de aspectele soldatilor disparuti. Ieri, intr-un mesaj pe Twitter, Donald Trump i-a adresat multumiri lui Kim Jong-un pentru ca a permis ”intoarcerea acasa a marilor nostri disparuti”, precizand ca ”nu este total surprins” de gestul lui Kim si ca ”abia asteapta sa-l revada”. Potrivit asociatiei  Veterans of Foreign Wars, peste 35.000 de americani au fost ucisi in razboiul intercoreean. Printre ei, 7700 sunt inca dati disparuti.

author avatar
Tudor Borcea
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger