AcasăNews„Killer”-ul Spitalului Floreasca!

„Killer”-ul Spitalului Floreasca!

Secțiile ATI de la Floreasca pot rămâne doar cu aparatele...

Revolta mai multor categorii profesionale din sistemul sanitar se extinde pe zi ce trece, dupa ce tot mai multe cadre medicale primesc „fluturasii” de unde afla cu stupoare ca maririle promise prin programul de guvernare al actualei Puteri inseamna deja bani pierduti!

Secțiile ATI de la Floreasca pot<br >rămâne doar cu aparatele

Ce-i drept, cei de la Ministerul Muncii s-au spalat pe maini de aceasta responsabilitate, dupa ce au pasat echipelor manageriale ale unitatilor medicale decizia de a imparti „echitabil” sumele destinate platii sporurilor. Iar in timp ce liderii sindicali duc adevarate razboaie cu managerii mai multor spitale dupa ce de la brancardieri si infirmiere pana la asistente angajatii au primit si cu cate 1.000 de lei mai putin „in mana”, iata ca un nou front se deschide chiar la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Capitala, unitatea medicala de elita a sistemului sanitar de la noi. Unde insa Ramona Chilarescu, oficial doar sefa Serviciului RUNOS, dar recunoscuta de fapt conducatoarea de facto a intregului spital intarzie nejustificat de mult aplicarea unei solutii prin care tocmai cei de la Sectiile „de foc” ATI sa nu ramana cu sporurile reduse de la 75 la 55 la suta, dupa „marirea salariala” mult promisa…

Asistentele ATI, „facute la buzunare”…

Impartirea fondurilor pentru sporuri de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, lasata de noua gaselnita a Ministerului Muncii la latitudinea fiecarei unitati medicale in parte a fost atat de „judicioasa” incat s-a terminat tocmai la Sectiile ATI! Acolo unde cadrele medicale de la anestezie si terapie intensiva s-au trezit trimise „sa stearga pacientii la fund” dupa ce ca le-au fost taiate aceste drepturi salariale cu nu mai putin de 20 la suta ! Iar situatia a devenit cu atat mai exploziva dupa ce toate eforturile liderilor sindicali par sa se fi lovit de „baricada” ridicata in fata echipei manageriale de catre Ramona Chilarescu, sefa „resurselor umane” care pare a avea insa ultimul cuvant la aceasta unitate medicala. Una care risca un nou urias scandal de imagine dupa ce asistentele s-au trezit „facute la buzunare”, daca ministrul Sanatatii nu constientizeaza ca prin pozitii ilogice de forta precum cea a Serviciului RUNOS de la Floreasca nu doar actuala echipa guvernamentala are de pierdut, dar si intreg sistemul sanitar romanesc. Mai ales ca, daca nu vor reusi sa treaca de „killer”-ul de la Spitalul Floreasca, angajatii ar putea lasa din nou goale sectiile de primiri Urgente, sa-i trateze economistii si contopistii pe pacientii a caror viata depinde aici, la ATI, mai mult decat oriunde altundeva, de cei care nu pot „inghite” chiar orice aroganta precum reducerea sporurilor cuvenite cu 20 la suta pe post de… marire salariala!

author avatar
Andrei Coman
8.012 afisari

5 COMENTARII

  1. Vaiii! E lumea suparata! Asistentele de la anestezie sunt angajate numai cu „pile” se aude, o freaca original si au sporuri nejustificate! Si nu se atinge nimeni de ele! Vor sindicat separat! Si nu fac mai nimic!

  2. Pai, de ce se supara ca „sterg bolnavii la fund” ?
    Asta e in programa scolara medicala romaneasca : ingrijirea bolnavului” .
    Pentru asta au dat examene si au fost angajate.

  3. „Domnule jurnalist” Andrei Coman, inainte de a scrie acest articol ati studiat ceva din legea care face referire la aceste sporuri si la majorarile salariale? Nu mai faceti articole fara a fi informat, altfel riscati sa fiti catalogat un jurnalist de „can-can-uri”…Ar fi interesant sa postati si fluturasii „doamnelor Asistente ATI facute la buzunar” si daca se poate sa le filmati si buzunarele

    La cat mai multe articole …va doresc, se pare ca duceti lipsa…

  4. Le e rușine sa șteargă pacienții la fund?Nu își merita banii.La Viena,spitalul AKH,asistentele șterg pacienții la fund,nu infirmierele.Și plosca tot asistenta o ia.Infirmierele se ocupa doar de curățenie și ptr servrea mesei exista o persoana care face doar ăsta. Așa ca ce sa mai discutam?!Aia sunt prosti???!!!!Româncele au asul pe sus dar când pleaca sa lucreze în străinătate, fac orice fără sa comenteze.Vai mama noastră, când ajungem în spitalele de stat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger