AcasăNewsKelemen Hunor: Proiectul autonomiei este FINALIZAT

Kelemen Hunor: Proiectul autonomiei este FINALIZAT

UDMR-ul condus de Kelemen Hunor este pe punctul de a se trezi si in opozitie, si cu autonomia ingropata

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, marti, la Senat, ca UDMR a finalizat proiectul autonomiei si ca urmeaza o ampla si profunda dezbatere publica.

Kelemen Hunor a precizat ca este nevoie de o noua Constitutie pentru ca un astfel de proiect sa aiba sanse de a fi adoptat. ”Proiectul autonomiei este gata, pot sa va anunt. Avem discutii in interior, in continuare, si in momentul cand vom finaliza aceste discutii, vom si prezenta”, a spus Kelemen Hunor, subliniind ca nu este vorba despre o chestiune a coalitiei sau a Guvernului, ci doar a UDMR.

”Proiectul e gata, e scris, urmeaza o dezbatere publica larga si profunda. Eu am spus ca nici acest proiect, nici alte proiecte similare, fara o amendare a Constitutiei, dar eu vorbesc despre o noua Constitutie, nu au nicio sansa sa fie adoptate”, a precizat presedintele UDMR, citat de realitatea.net.

”Asa cum a citit Curtea Constitutionala proiectul de revizuire a Constitutiei, Romania ar avea nevoie de o noua Constitutie, pe termen mediu, nu astazi sau in 2015, nici macar 2016”, a mai spus Kelemen Hunor.

author avatar
Alina Costache
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger