AcasăNewsKelemen Hunor: Politicienii romani nu sunt, nici in ziua de azi, siguri...

Kelemen Hunor: Politicienii romani nu sunt, nici in ziua de azi, siguri ca Romania e a lor

(foto: adevarul)

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a facut o serie de afirmatii surprinzatoare la adresa politicienilor romani, intr-un interviu acordat editiei online a saptamanalului maghiar hvg.hu.

Liderul UDMR a declarat ca are mari indoieli in ceea ce priveste statutul Unitar al tarii noastre. “Romania nu este stat national, chestiunea aceasta poate fi cel mult visul sau dorinta unor politicieni romani”, a afirmat Kelemen potrivit hvg.hu.

Politicianul a mentionat ca vinovati de neparticiparea uniunii maghiare

(foto: adevarul)

la guvernare au fost “seful liberal, Crin Antonescu, si tumoarea canceroasa a politicii romanesti, fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu”.

Kelemen a mai adaugat ca este posibil ca rigiditatea liberalului si a conservatorului sa fie data de faptul ca ei nu siguri, inca, a cui este Romania. “Probabil ca politicienii romani nu sunt nici pana in ziua de azi siguri pe ei ca Romania e a lor, desi, suntem la 68 de ani de la Al Doilea Razboi Mondial. In plus, formarea națiunii romane are un decalaj de un secol fata de procesele similare din statele Europei de Vest. Formarea natiunii romane nu a inceput in zorii secolului 18. In cel mai bun caz, acest Inceput poate fi plasat In anii revolutiei de la 1848-49 sau, mai curand, pe la inceputul secolului 20”, a declarat liderul maghiar, citat de realitatea.

Kelemen Hunor a mai subliniat ca, desi in USL se simt anumite tensiuni, nu crede ca alianta social-liberalilor se va destrama inainte de modificarea condtitutiei.

author avatar
Alina Costache
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger