AcasăNewsKarl Lagerfeld, rapus de cancerul pancreatic

Karl Lagerfeld, rapus de cancerul pancreatic

Desi avea un stil de viata sanatos, Karl Lagerfeld a cazut prada unei boli nemiloase. Insa niciodata nu a vorbit despre boala cu care se lupta, doar cativa apropiati stiau. Karl Lagerfeld a fost rapus de cancer pancreatic.

„Nu a vorbit despre boala sa, dar s-a luptat cu ea curajos”, a declarat, ieri, un apropiat al designerului german.  „Karl era foarte mandru de stilul sau de viata sanatos, asa ca diagnosticul de cancer pancreatic a fost un soc”, a mai spus acesta. Cenusa creatorului va fi amestecata cu cea a fostului lui iubit, care a murit de SIDA in 1989. Lagerfeld a fost parasit de Jacques de Bascher pentru Yves Saint Laurent. Cu toate astea, Lagerfeld a fost alaturi de Bascher pana in ultimul moment si a organizat inclusiv funeraliile acestuia. Bascher a murit la 38 de ani.

Choupette ramane cu averea

La doar dupa o zi de la anuntarea decesului, a fost transata si problema averii lui Karl Lagerfeld, mostenitorul fiind, de altfel, previzibil. Fabuloasa avere (vreo 170 milioane de euro) a celebrului designer, celibatar si fara copii, ii va ramane muzei sale, pisica Choupette, o birmaneza pentru care directorul de creatie al casei Chanel si-ar fi dat si viata. Adoptata de Lagerfeld in 2011 de la Baptiste Giabiconi, Choupette a devenid rapid celebra, dar si o veritabila muza pentru designerul german. De altfel, Lagerfeld iubea atat de mult felina incat a spus despre Choupette, in 2013, ca ar lua-o de sotie daca acest lucru ar fi legal. „Nu credeam ca ma voi indragosti atat de mult de o pisica”, a declarat creatorul de moda intr-un interviu pentru CNN. Insa cea mai mare mostenire lasata de Lagerfeld este dedicata lumii modei, prin creatiile sale.

Cancerul de pancreas, nemilos si perfid

Cancerul pancreatic este una din cele mai periculoase forme de cancer. Din pricina localizarii ascunse in cavitatea abdominala, acesta este mai dificil de monitorizat, iar pacientii ajung de cele mai multe ori la doctor in stadii terminale. In aceste situatii, tratamentul are putine sanse de reusita, speranta de viata a pacientilor atinsi de metastaza este de circa 3- 6 luni din momentul diagnosticarii. Iar vestea proasta este ca 50% dintre pacienti au deja metastaze cand ajung la medic cu primul simptom.

Felina alba birmaneza cu ochi albastri are 50.700 de urmaritori pe platforma Twitter si 184.000 de fani pe Instagram si este renumita si pentru tratamentul regal de care beneficiaza. Choupette calatoreste intr-un avion privat si are in permanenta la dispozitie doua insotitoare si o garda de corp personala. Totodata, in 2014, Karl Lagerfeld i-a dedicat pisicii sale o carte, intitulata „Choupette – the Enchanted Life of a Fashion Cat”

author avatar
Maria Iordache
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger