AcasăNewsJuventus, ambitia lui Ronaldo

Juventus, ambitia lui Ronaldo

Tot ce se poate castiga trebuie sa castig, spune galacticul

Fiecare saptamana a superstarului va costa clubul italian 625.000 de euro. Cristiano va incasa 30 de milioane de euro pe an. Adica 89.285 de euro pe zi, 3720 de euro pe ora, 62, 39 euro pe minut  si 1.03 euro pe secunda. Contractul va expira in vara lui 2022.

Tot ce se poate castiga trebuie sa castig spune galacticul

Marti, Cristiano a surprins planeta fotbal, Italia confirmand transferul sau la Juventus Torino pentru o provocare finala, un simbol al ambitiei nemasurate a portughezului in varsta de 33 de ani. 100 de milioane de euro va plati clubul italian catre Real. Un transfer deja salutat de bursa din Milano unde actiunile Juventus au crescut marti cu 5,71%, dupa ce au urcat cu 37,7% din 28 iunie, cand au aparut primele zvonuri privind transferul. Aureolat cu toate titlurile sale, Ronaldo ar fi putut ramane linistit la Madrid, unde are lumea la picioare pana la varsta pensionarii. ”Vreau sapte copii si tot atatea Baloane de Aur”, declara in noiembrie 2017 Cristiano, dupa ce a primit cel de-al cincilea trofeu egalandu-l pe eternul rival Lionel Messi. ”Nu ma voi opri aici, cat timp voi juca am ambitia sa castig tot ce voi putea”.

Diva wolkaholica

Publicul larg a aratat mereu un amestec de admiratie si respingere. El ramane unul dintre cei mai buni jucatori de pe planeta si unul dintre cei mai urati. ”Daca as avea un jucator ca mine, i-as prelungi contractul pe cel putin zece ani”, declara in 2016.

Bolizii si luxul nu au picat din cer ci din ghetele lui Cristiano

Si anterior: ”Pentru ca sunt bogat, frumos si un mare jucator, lumea este invidioasa pe mine”. ”CR7” este un diva, dar si un workaholic. Nascut intr-o familie modesta, ironizat pentru accentul sau puternic al insulei Madeira, cand a parasit-o pentru Lisabona la varsta de 12 ani, Ronaldo a strans din dinti si si-a dublat eforturile. In 2008, o prima Liga Campionilor cu Manchester United (2003-2009), culminand cu primul sau Balon de Aur, a rasplatit deja explozia acestui dribleur exceptional, antrenat la Sporting Portugal. A urmat transferul ”galactic” la Real in 2009, pentru 94 de milioane de euro, record mondial la acea vreme. Apoi, record dupa record, Cristiano a devenit cel mai valoros marcator din istoria clubului Real Madrid, al Ligii campionilor si al selectionatei portugheze. La Euro 2016, dupa ce Portugalia a invins in finala Franta, Ronaldo a devenit un erou national.

Mama purtatoare si aeroport

Ce ar putea dori mai mult Cristiano dupa cinci Baloane de Aur (2008, 2013, 2014, 2016, 2017)? In viata de zi de zi, superstarul afiseaza un lux orbitor si-si posteaza pe retelele sociale abdomenul lucrat, bolizii sai pe patru roti si avionul privat. In viata privata, Ronaldo se afiseaza alaturi de spanioloaica Georgina Rodriguez si de cei patru copii ai sai, Cristiano Junior, gemenii Eva si Mateo, toti nascuti de o mama purtatoare, si Alana Martina, nascuta de Georgina. ”Business oblige” imaginea lui Cristiano a fost declinata si sub forma unei linii de lenjerie si parfum dar si a unui muzeu in cinstea gloriei sale, la Madeira care a fost rebotezat cu numele sau. ”Cand voi pune capat carierei voi privi statisticile pentru a vedea daca voi fi printre cei mai buni. Si voi fi cu siguranta”, spunea mereu Cristiano. Cine l-ar putea contrazice?

author avatar
Bogdan Borcea
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger