AcasăNewsJustitia tine Postul Mare

Justitia tine Postul Mare

Justitia s-a abtinut de la pescuirea ”pestilor mari” in aceasta saptamana

Lumea a asteptat, cu sufletul la gura, noi ”rastigniri” politice in aceasta saptamana, doar ca pe crucea Justitiei si nu a PSD-ului. N-a fost sa fie.

Justitia s a abtinut de la pescuirea pestilor mari in aceasta saptamana

Pe agenda Inaltei Curti de Justitie si Casatie au figurat tot nume selecte in ultimele trei zile: Victor Ponta, Dan Sova, Viorel Hrebenciuc, Mircea si Vlad Cosma. Desi toti fac sau au facut pana de curand parte din partidul liber-cugetatorului Ion Iliescu, magistratii nu au vrut se pare sa-si faca pacate in plin Post Mare si au amanat pronuntarea sentintei in toate procesele. Procese in care, reamintim, Ponta si Sova sunt acuzati de ilegalitati comise in calitate de avocati (dosarul Turceni – Rovinari), Hrebenciuc de trafic de influenta si luare de mita (dosarul retrocedarilor forestiere ilegale din cazul Paltin-Sturza) iar cei doi Cosma de primirea unei mite de un milion de euro pe vremea cand Cosma tatal conducea CJ Prahova. Si mai interesant este insa daca cei cinci au fost iertati, fie si doar pe moment, nu din cauze religioase ci din cu totul alte motive. Cum ar fi, de exemplu, retinerea magistratilor de a mai da condamnari pe baza unor probe discutabile. Sau ar putea fi  vorba despre o repliere a magistratilor in fata politicienilor, miscare perfect justificata date fiind modificarile recent aduse legilor juridice. La fel de bine s-ar putea crede ca noi interceptari legate de diverse ”Portocale” stau sa explodeze in spatiul public iar judecatorilor le-a fost adus la cunostiinta acest lucru. Daca in materie de motive avem de-a face doar cu speculatii, un lucru in schimb este cert: ICCJ a amanat pe banda rulanta, in aceasta saptamana, toate sentintele in dosarele asa numite ”grele”.

author avatar
Simona Badulescu
132 afisari

1 COMENTARIU

  1. PENTRU A COMBATE O PARTE DIN CAUZELE “cancerului care macina societatea romaneasca”, PENTRU A IMPLEMENTA UN MODEL DE TARA, UN PROIECT DE TARA sau O STRATEGIE NATIONALA TREBUIE CA INAINTE DE TOATE SA GASIM RASPUNSURI LA CATEVA INTREBARI DE NUATURA CIVIC-SPIRITUALA, ESENTIALE PENTRU VIITORUL NEAMULUI ROMANESC si anume:
    1. – Cind vom fi in stare ca cetateni romani, intr-un nr. foarte insemnat (milioane), sa protestam simultan, public, cateva ore sau zile, avind ca motiv incalcarea unui drept sau a unor drepturi elementare ale oricarui semen(roman) de catre autoritatile statului roman sau altele straine, facind astfel dovada sau proba existentei unei coeziuni sociale de neam ?
    2. – Cind, oricare persoana publica, edil sau politician (independent) roman ales ori purtator de autoritate statala va putea sa manifeste aceeasi atitudine, grija (atentie) atat pentru omul bogat cat si fata de cel sarac, tot atata fata de cel performant cat si fata de cel neputiincios(nu prefacut) facind dovada sau proba existentei omeniei si a unei moralitati in viata civica, sociala?
    3. – Cind vom fi capabili (ca romani) sa intelegem ca indiferent de postura sau functia in care suntem trebuie sa manifestam intelegere si omenie in rationalitate unul fata de celalalt pentru ca fiecare dintre noi sa primim la rindul nostru tot atatea ajutoare (sau fascicole de energii pozitive) cati romani suntem pe planeta Pamint, facind astfel dovada sau proba existentei unei intelepciuni desavirsite?
    4. – Cand va dispare ura, dusmania, comportamentul neamului prost dintre romani facand astfel dovada existentei unei armonii desavarsite?
    Aceste intrebari au raspunsuri asemanatoare si se vor indeplini atunci cind si in Romania se vor realiza cele trei nazuinte fundamentale ale existentei umane, sa devenim un popor, lipsit de rautate si lacomie, credincios unor idealuri sau teluri nobile si cu inteligenta colectiva de nivel superior pentru a descoperi, intelege si aplica mecanismul pe baza caruia turmele de animale isi “desemneaza” conducatorii din rindul celor mai viguroase si „talentate” exemplare pentru a fi ferite de primejdii sau pericole.
    In Romania FIRESCUL – ANORMAL existent in prezent va deveni NORMAL, atunci cand cele patru institutii fundamentale ale unei societati moderne, civilizate JUSTITIA, BISERICA, SCOALA si PRESA vor functiona respectand SI adevarul nascut din moralitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger