AcasăNewsJustitia, Pruna din gatul lui Toader

Justitia, Pruna din gatul lui Toader

Raluca Pruna, geniul neinteles al reformei esuate

La Medias, un tanar a fost omorat cu lovituri de cutit de doi borfasi care iesisera din puscarie in baza legii recursului compensatoriu. Amandoi au antecedente penale serioase, pentru talharie si omor. De vina este Tudorel Toader, actualul ministru al Justitiei. La Galati, un batran de 72 de ani a fost talharit in scara blocului de un alt ticalos, eliberat si el din penitenciar tot in baza legii recursului compensatoriu, dupa ani grei petrecuti dupa gratii pentru talharie. De vina este acelasi Tudorel Toader. Pentru orice viol, omor, spargere sau mai stiu eu ce nenorocire facuta de golanii eliberati conditionat, vinovatul este dinainte stiut: Tudorel Toader.

Raluca Pruna geniul neinteles al reformei esuate

Nimeni nu pare a fi dispus sa inteleaga ca legea recursului compensatoriu nu are legatura cu ministrul de acum al Justitiei, doar ca e mai usor sa-l acuzi pe acesta. Doar n-o sa o acuzi pe Raluca Pruna, initiatoarea proiectului aprobat de guvernarea Ciolos, votat apoi in Parlament.

Mironisita de la Ecologica

Raluca Pruna, despre care nimeni nu stie cum a ajuns ministru, exceptand prietenia cu Monica Macovei, nu are chef sa indrepte lucrurile si sa precizeze ca legea recursului compensatoriu ii apartine. Prefera sa lase lucrurile in ceata, abordand aere de mironosita. Nu o intereseaza ca atacurile se indreapta, pe nedrept, impotriva lui Tudorel Toader, ajuns ministru abia in 2017, cand la guvernare era PSD. Degeaba precizeaza Toader ca toata consecintele legii, in forma in care a fost validata, „trebuie asumate de catre cei care au initiat, cei care au avizat, de catre cei care au validat respectiva lege”.

Ministrul Justitiei e de vina si pentru ce nu a facut

Pruna nu vede, nu vrea sa auda. E incantata de rolul de clovn, sustinand ca actualul ministru ar fi un figurant in guvernarea PSD-ALDE si ca nu isi asuma nicio responsabilitate pentru forma finala a legii. Nu stiu cat de figurant este Tudorel Toader daca ii compari CV-ul cu cel al Ralucai Pruna, unde gasesti scris ca madam a fost jurist lingvist la Consiliul Uniunii Europene. Unul eminet, pesemne, din moment ce a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice, care a dat tarii o multime de genii.

Dreptatea cu botul pe labe

Jocul Ralucai Pruna nu mi se pare chiar intamplator. Se inscrie in aria atacurilor concertate la adresa a tot ce inseamna guvernarea PSD-ALDE. Nimic din ceea ce face aceasta nu este bun in materie de justitie. Perfect a fost doar ceea ce au facut Monica Macovei, Predoiu sau Pruna. Atat de perfect incat nici astazi justitia nu poate fi pusa decat cu greu pe un fagas de normalitate. Iar normal, in acceptiunea acestora, din cate s-au vazut in ultima vreme, a insemnat o justitie abuziva, corupta, care actiona la ordin. O justitie condusa de o Cristina Tarcea, Codruta Kovesi sau un Augustin Lazar, despre care presa nu mai pridideste sa scrie. O justitie in care si-au gasit locul procurori ca Lucian Onea si Mircea Negulescu, Emilian Eba, Lucian Papici, dar si judecatori ca Livia Stanciu si Camelia Bogdan. Este de ajuns sa parcurgi, fie si fugitiv, motivele – publicate de ziarul nostru – pentru care Adina Florea a solicitat arestarea procurorilor Onea si Negulescu de la DNA Ploiesti, ca sa-ti faci idee despre cum a fost pusa dreptatea cu botul pe labe.

Haiduceala in Codrul Penal

Culmea este ca, desi acuzatiile aduse acestora sunt probate cu temeinicie, Sectia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a opus arestarii. Si asta, chiar daca ne revolta, nu ar trebui sa ne mire, din moment ce procurorii de aici sunt legati de Laura Codruta Kovesi prin fire usor de identificat. Unii sunt butaforie, nu au opinii, altii au avut sau au inca dosare la DNA, pentru ca justitia aia perfecta sa ii tina in mana si sa ii joace pe degete la nevoie. Atata solidaritate cu niste procurori care nu ar fi trebuit admisi pe posturi da de gandit. Interesele urmarite sunt evidente din moment ce se face zid in jurul unor slujbasi ai dreptatii acuzati de constituire in grup infractional organizat. Nimanui nu-i suna straniu o asemenea acuzatie, ca si cum ar fi firesc ca procurorii sa se adune in cete si sa iasa la haiduceala prin justitie. Mai de-a dreptul, prin Codrul Penal.

Nici de-o tuica chioara nu iese

Presedintele Iohannis, dupa cum era de asteptat, nu da semne ca ar fi deranjat de ceea ce se intampla sub ochii lui. Lauda, in continuare, activitatea DNA, declarandu-se multumit. Eu cred ca lauda, mai degraba, stergerea urmelor. Il lauda si pe procurorul general Augustin Lazar, fiind la fel de multimit. Nu vede niciun motiv pentru a-l revoca, Lazar ajungand un fel de Sfanta Fecioara Virgina a sistemului,desi aproape zilnic ies la iveala lucruri compromitatoare despre legaturile dintre el si Iohannis. Legaturi negate, altminteri, cu vehementa de cei doi. Justitia invocata si aparata de Iohannis mi se pare ca a ajuns ca o pruna. Una uscata si afumata, din care nici de-o tuica mai chioara nu poti scoate.

author avatar
Valentin Boeru
1.510 afisari

19 COMENTARII

    • Ba trebuie interzis psd ul asta de banditi care fac numai rau tarii de 29 de ani. Ei au dat drumul la criminali – ca o MINERIADA ca sa terorizeze lumea pe strada. Criminalii astia eliberati vor vota sigur pe binefacatorii de la psd alde.

    • Este groaznic, este incalificabil unde am ajuns! Atac al unui recidivist eliberat pe recurs compensatoriu: batran talharit in scara blocului cu bestialitate.. Asta este rezultatul „muncii” prestate de domnul Tudorel Toader in ultimii doi ani la ministerul justitiei

    • Ar trebui propusa propusa pedeapsa cu moartea pentru pedofilie, crima, viol, negot cu droguri ca sa nu mai poata fi salvati din inchisori de psd isti. Numai cu vorbe goale si indemnuri nu se rezolva problema criminalitatii de la noi

  1. Ce poti sa comentezi la suita articolelor de o asemenea factura ? Aici trebuie sa intervina experti si mari maestrii de talia lui Cobe , Mizantropul sau Ringring ( desi astia au inceput sa se codeasca si nu mai depun suflet ) . Jurnalistii adevarati isi risca viata in teatrele de razboi transmitand de la fata locului , altii deapana amintiri la gura sobei si fabuleaza cu gratie asteptand laude . Vai si-amar !

  2. Acest personaj cu multe studii alcoolice,vezi monicaca,daca se tranforma intr-o pruna fermentata cu siguranta ca macoveasca o va distila si o va consuma cu mult nesat.In cazul in care actualul ministru al justitiei ar obtine o OUG de anulare a recursului compensatoriu sa vedeti ce mai plansete,bocitori si alte alea vor da pe gaura alcoolica cei care critica aceasta lege,afirmand ca in Colonia asta se incalca drepturile omului sa vine cedo sa-i ia sau dna.Nu voi cobora la a face comentarii despre alte postari halucinogene despre cei care isi spun o parere libera.Mult siktir,doar.

  3. Javrele de politicieni care au interese pe fata sa scape de puscarie. Daca cei vinovati moral ar disparea psd s-ar desfinta.

  4. Opozitia din Romania si circarii platiti,nu mai stiu ce sa inventeze,doar doar vor fi bagati in seama.Degeaba sant si vor ramane niste nulitati.Pana la urma vor fi pusi cu botul pe labe toti impreuna cu Iohaos,nu degeaba l-ai pozat in uniforma de nazist,ptr ca e o scarba de om,arogant si nesimtit

  5. Orice om mai cultivat stie cum a fost emisa aceasta lege a Recursului Compensatoriu. In seara zilei de 8 mai 2017, Comisia Juridica din Camera Deputatilor a depus raportul favorabil pentru proiectul legii 169?2017 privind recursul compensatoriu in baza caruia sute de detinuti urmeaza sa fie eliberati. Raportul continea 43 de amendamente in plus fata de varianta care trecuse de Senat. A doua zi pe 9 mai 2017 proictul a fost votat in Camera Deputatilor cu 175 de voturi pentru, 85 de voturi contra si 20 de abtineri. Legea a fost contestata de URS si PNL la Curtea Constitutionala dar obiectia de neconstitutionalitate a fost respinsa ca neintemeiata. Drept urmare la 14 iulie 2017 Presedintele a fost obligat sa promulge legea nemaiavand cai de atac.
    Prin urmare psd si alde sunt VINOVATI de eliberarea puscariasilor pe strazi si au pe constiinta toate faradelegile crimele si nenorocirile comise de acesti recidivisti.

  6. Este treaba politiei sa ii supravegheze pe acesti infractori eliberati inainte de termen, politie condusa de ministerul de interne al lui Carmen Dan supercalificata in orice alta meserie in afara de aia pe care o practica acum, care trebuia pana acum sa finanteze si sa extinda personalul care se ocupa cu monitorizarea eliberatilor conditiont si cu pedepse cu suspendare, dar cum sa de la aia dotare si mana libera sa il supravegheze de dragnea daca respecta conditiile suspendarii pedepsei? doamne fereste! asa ca ca ramura aia de politie e doar pe hartie ca sa dea bine

  7. Administrația penitenciarelor de cine tine de Min Justiției sau de Ministerul internelor. Îs muci. Cum sa trimiți la judecător fără sa capeți mita un individ care ucide de 11 ori? Fiecare de la politician la director de pușcărie la ministru ați asasinat de 11 ori! Asta o sa simțiți când mâncați pâine ca impungeți în om. Asta dacă nu sunteți atei.

  8. Au fost cazuri și în viata mea în care am fost atacat de multe ori. Dar munca mea de lamurire a făcut ca făptașii nu doar sa roșească vrând sau nevrând de emoția întâlnirii, dar pot sa spun ca chiar au regretat întâlnirea…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger