AcasăNewsJustitia, o Cenusareasa nationala

Justitia, o Cenusareasa nationala

Atacata de politicieni si aparata de magistratii de astazi, Justitia noastra poate sa dea deoparte sabia si balanta si sa-si puna singura mainile pe piept. Asa macar s-ar scuti de prelungirea chinurilor

Daca ne-am opri o clipa pentru a ne trage sufletul dupa atatea acuzatii, proteste si blesteme am constata ca de fapt Justitia romaneasca a fost si este batjocorita, intr-un fel sau altul, de toti.

Atacata de politicieni si aparata de magistratii de astazi Justitia noastra poate sa dea deoparte sabia si balanta si sa si puna singura mainile pe piept Asa macar s ar scuti de prelungirea chinurilor

Modificarea legislatiei juridice a impartit lumea in doua tabere: cea rea – a PSD-ului si cea buna formata din societatea civila plus politicienii din Opozitie. Asta doar la prima vedere deoarece o analiza corecta releva existenta unor serioase pete si pe haina ”ingerilor”. Cea mai mica vina o au protestatarii, care sunt repede de scos in strada nu atat gratie manipularii facebookiste cat resentimentelor provocate de multiple guvernari si administratii ineficiente, birocratice, arogante si corupte. Resentimente focalizate acum pe un PSD mai obraznic si agresiv ca oricand. In plus, nimicarnita numita de Dragnea in Guvern pe post de ministri a starnit si mai tare furia populara, care a generat la randul ei ”strada”. Ceea ce demonstreaza o data in plus ca buba cea mai mare este in politica. O politica in care, aparent, liberalii (respectiv cea mai consistenta parte a Opozitiei) sunt gata sa moara cu pesedistii de gat de dragul Justitiei. O Justitie care, dupa cum este general recunoscut, functioneaza din 2013 – 2014 incoace dupa niste legi prost facute, care permit magistratilor sa faca, nepedepsiti de nimeni, abuzuri – fapt exploatat de pesedistii care vor acum sa scape de dosarele si problemele prezente si viitoare profitand de majoritatea absoluta pe care o au in Parlament. Inainte insa de a arunca toate pietrele in capul PSD, lumea trebuie sa-si aminteasca de USL – alta majoritate imbatabila cu girul careia au intrat de fapt in vigoare actualele Coduri penale. Coduri fatate ce-i drept de PDL, prin asumarea raspunderii, dar nemodificate nici macar cu o virgula de pesedistii si penelistii care le-au studiat, vezi Doamne, timp de vreo doi ani, tot intr-o Comisie parlamentara speciala. Una condusa de Victor Ponta si sustinuta pana in panzele albe de liberalii pastoriti de Crin Antonescu, asta pentru amnezicii de astazi. Pe scurt spus, atat pesedistii care au casapit fara jena legile Justitiei si Codurile penale cat si liberalii care isi rup camasa de pe ei de mila Justitiei sunt vinovati la unison de abuzurile comise de magistrati in ultimii ani, asa ca a ne slabi toti cu ipocrizia. Asta ca sa nu mai spunem ca, date fiind ”ingineriile financiare” comise de-a lungul anilor de liberali (gasiti astazi si in PNL si in ALDE), este evident ca penelistii protesteaza pentru ca asa impune statutul Opozitiei, nu ca i-ar tine cu adevarat salele de prezentul si viitorul Justitiei. In realitate, multi tin pumnii stransi pentru reusita PSD.

Nici cu magistratii nu mi-e rusine!

Inteleasa pe sarite de ”strada” si tratata ca o dama de consum de toti politicienii, Justitia a fost din pacate abuzata si de magistrati. Care, fie vorba intre noi, sunt cei mai vinovati de escaladarea situatiei si de dezastrul inregistrat la zi. Un dezastru usor de evitat daca magistratii nu ar fi inchis ochii la abuzurile si prostiile comise de colegi iar CSM-ul si-ar fi respectat fisa postului si rangul si ar fi sanctionat/eliminat toti ”Portocalii” inainte de a da rod. Esential ar fi fost si ca pregatirea profesionala a tuturor magistratilor sa fie direct proportionala cu salariile, sporurile si pensiile speciale cu care tara ii regaleaza pe judecatori si procurori. In plus, in loc sa protesteze stand muti pe scarile tribunalelor, magistratii ar face mult mai bine sa-si adune curajul si cunostiintele, sa nu mai amane dosarele ”delicate” si sa-si asume solutii corecte, pe care sa le poata oricand explica si justifica in fata lumii cu fruntea sus. Procedand altfel, magistratii nu fac altceva decat sa-si bata si ei joc, cot la cot cu politicienii, de cucoana pe care ”spuma” tarii o vrea legata fedeles, nu numai la ochi.

author avatar
Simona Badulescu
982 afisari

4 COMENTARII

  1. Sa speram ca o sa devina acea printesa curtata de – a dreapta poporului roman cum frumos spune ediția refăcuta a unui basm egiptean.

  2. Nu va mai amagiti ca avem o justitie cat de cat curata si dreapta.In Colonia Romanica justitia,de peste 28 de ani,este un instrument foarte eficace in mainile stapanilor coloniei,cine nu vede sa-si puna ochelari de vedere plus ochelari pentru imagini 3d,poate asa au sanse sa se prinda dupa atata amar de vreme.Atata timp cat suntem intr-o colonie autentica nu va mai faceti iluzii desarte ca avem si noi o tara,unii o mai si doresc ca afara,poate afara din ea,speranta a murit de mult si trebuie sa ne mutumim cu ce avem.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger