Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Justiția lui Iordache scoate magistrații în stradă

Justiția lui Iordache scoate magistrații în stradă

Autor:

Modificările aduse Codurilor penal și de procedură penală aruncă în aer lupta anticorupție și pun în pericol siguranța cetățeanului, reclamă magistrații.

 

protest 1 Justiția lui Iordache scoate magistrații în stradă

Procurorii și judecătorii Monicăi Macovei au ieșit la miting

Schimbările legislative operate de  coaliția PSD-ALDE i-au făcut pe magistrații din mai multe orașe să iasă cu robe cu tot în stradă și să protesteze câteva zeci de minute în tăcere, ca semn că sunt muți de uimire în fața modificărilor aduse legilor Justiției. Totodată, președintele CSM Mariana Ghenea i-a rugat pe parlamentari să nu se mai grăbească cu modificările legislative ci să accepte un dialog care să se desfășoare cu ”buna-credința” ambelor părți. Concomitent, Asociația Procurorilor din România atrage atenția asupra faptului că autorii unor infracțiuni neincluse la capitolul ”corupție” dar care afectează oamenii normali (violurile, traficul de droguri, omorurile, tâlhăriile, expunerile publice indecente etc) au toate șansele să scape neindentificați și pedepsiți odată cu aplicarea noilor prevederi. Protestele magistraților au fost imediat sancționate de reprezentanții actualei puteri. ”Parlamentarii fac legi, magistrații sunt obligați să le aplice”, a replicat liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. ”Magistraţii nu au dreptul, prin lege, să protesteze”, a decretat și președintele executiv al PSD Nicolae Bădălau, care a adăugat și că ”protestele preventive nu sunt normale”. Fără doar și poate PSD-ALDE a exagerat și, dată fiind trecerea modificărilor ărin Parlament ca expresul prin gară, nici nu au apreciat corect urmările multor schimbări aduse. La fel de adevărat este însă și că nu s-ar fi ajuns aici dacă magistrații ar fi reclamat la timp (în 2009 când au fost adoptate actualele Coduri penale tot pe repede-înainte sau în 2014, atunci când au intrat în vigoare) problemele existente și ar fi cerut să se opereze schimbările necesare. Magistrații au fost însă atunci mai interesați de salariile și pensiile lor speciale, nu de îmbunătățirea legislației juridiece. Așa a ajuns Justiția să fie îmbunătățită astăzi de politicieni, chiar dacă magistrații ies, în robe, pe stradă.


1 Comentariu la Justiția lui Iordache scoate magistrații în stradă

  1. Vlad Tepes

    Sa va fie rusine ,v-ati depasit competentele . Nu a-ti iesit in strada si n-ati avut nici o pozitie atuncci cind se taiau pensiile si salariile in 2010. Atunci v-ati mobilizat si a-ti mobilizat coruptii din CSM si CCR sa va apere salariile si pensiiile nerusinate pe care singuri vi le-ati fixat. Sinteti cea mai corupta si avara institutie din tara ,nu vedeti decit putere si bani inaintea ochilor,lucruri pentru care va clasati chiar inaintea politicienilor.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!