AcasăNewsJustitia in care nimeni nu e vinovat

Justitia in care nimeni nu e vinovat

Singurii vinovati gasiti pe bune de Justitie sunt doi tigani analfabeti din Ciurea, Iasi, care au fost condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscala, perioada in care trebuie sa urmeze cursul primar. Daca nu, la gherla. Decizie dreapta si inteleapta. In rest, Justitia nu prea gaseste vinovati. Nici pe strada, si nici la ea in curte. Mai ajung niste unii pe la inchisoare, dar, daca te gandesti bine, astia sunt doar niste exemple ca Justitia n-a crapat de tot. Inca.

Traim vremuri de cancan politic. Vremuri de iarmaroc intelectual, unde impostorii si sfertodoctii ajung pe bancile Parlamentului sau in Guvern. Vremuri de cabaret in care Justitia isi arunca fustele-n tavan, laudandu-si budigaii. Este spectacolul in care actorii se aplauda singuri, caci sala e goala.

Intai la puscarie

Pentru tot ce se intampla acum nu se gasesc vinovati. Justitia o tine pe sloganuri, cum este ea dreapta si impartiala. Asa o fi, dar, atunci, de ce o reclama lumea? Arata ca un teatru cretin, demn de dinastia prostilor. Procurorii dau vina pe inculpati si ii trimit in judecata. Inculpatii spun ca nu sunt vinovati si, totusi, instantele in condamna. Ajung la puscarie strigandu-si nevinovatia, dar acolo nu ii mai baga nimeni in seama. Mancatoarea de oameni are rolul sa te termine, nu sa-ti puna comprese pe frunte si sa-ti dea ceai cald cand ti-e frig. Dupa un timp, mai lung sau mai scurt, dupa cum le e norocul, cei mai multi isi dovedesc nevinovatia. Redevin liberi. Procurorii care au intocmit rechizitorii din imaginatie sau la comanda nu pot fi gasiti vinovati. Chiar si judecatorii care i-au trimis pe nevinovati la puscarie sunt neprihaniti precum mieii. Si spun inca o data ca e un spectacol cretin si abject, deoarece, pentru a-si dovedi nevinovatia, unii trebuie sa treaca intai pe la puscarie.

Romania e de vina

Un procuror care nascoceste probe nu poate fi vinovat. La fel si ala care isi santajeaza onor clientela sa scrie ce vrea el. Idem cel care instiga martorii unii impotriva altora. El lupta pentru aflarea adevarului si lui asa i-a iesit adevarul. Punct. Judecatorul care se pronunta pe baza acestor masluiri nici el nu e vinovat. De unde era sa stie? Ce daca martorii isi retrag declaratiile si inculpatii spun cum au ajuns sa-si dea singuri in cap? Vrajeli, toti vor sa scape. In situatii din astea, CSM, daca nu e foarte plictisit, deschide o ancheta, sa vada daca nu e vorba de abateri disciplinare. Nu sunt abateri. Sunt chiar infractiuni. Si? Stati sa cercetam, niste cat mai multe luni, ca mai moare magarul, mai pierde samarul. Cand omul castiga la CEDO, nici procurorul si nici judecatorul nu sunt de vina. De vina este toata Romania, caci ea plateste. Magistratii, nu.

Vinovat! Asa zice la biletel

Judecatori care se antepronunta. Judecatori care, in motivatie, copiaza pana la virgula rechizitoriile procurorilor, asa cum si le-au imaginat ei. Sau cei care au stat in spatele intocmirii lor. Judecatori care au dat hotarari – si cred ca inca mai dau – pe baza biletelului primit de la SRI. Procurori si judecatori care se plang la CSM sa li se apere onoarea siluita. Care onoare? Aia de a fi vinovat? Pai, tocmai am stabilit ca nimeni nu e vinovat. Si asta pentru ca Justitia este independenta. Iar in urechile mele, chestia asta suna ca isi face de cap.

author avatar
Valentin Boeru
2.219 afisari

4 COMENTARII

  1. JUSTITIA VA FI NORMALA DOAR CAND VA FI CONTROLATA DE SOCIETATEA CIVILA REPREZENTATA DE CEI CE POSEDA CERTIFICATE emise de catre ORNISS SI AU SIMTURILE SI INTELIGENTA SUPERIOARA NECESARA.

  2. Pentru ca de 28 de ani suntem o colonie,condusa de prea multi stapani externi,toate institutiile din justitie au devenit o mafie reala dupa cum au decis acesti stapani.Capii mafiilor din justitie vor fi inlocuiti numai la ordin extern,slugile,mercenarii care asculta de ordinele stapanilor ranjesc sau mint cu nonsalanta la ore de maxima audienta fara nicio jena.Cand se vor face inlocuirile,stapanii coloniei vor numi alte slugi,mercenari cu o pregatire precara in aceste domenii,special alesi pentru a fi usor de manevrat,eventual cu multe bube pe,in cv.Societatea civila,aiurea,reactioneaza numai cand este sponsorizata puternic,iar societatea civila muta sta si se uita ca curca in lemne,asa va ramane daca nu se va trezi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger