AcasăNewsJustitia franceza dezbate sexul cu o minora de 11 ani

Justitia franceza dezbate sexul cu o minora de 11 ani

Poate fi stabilit un viol fara constrangere, violenta, amenintare sau surpriza?

Poate o fetita de 11 ani sa consimta liber o relatie sexuala cu un barbat de 28 de ani? Chestiunea se afla in centrul unui proces care s-a deschis ieri in Franta, in regiunea pariziana Pontoise, in timp ce un proiect de lege prevede instaurarea unei varste minime pentru consimtamant.

Poate fi stabilit un viol fara constrangere violenta amenintare sau surpriza

Acest caz a socat si a generat o vie dezbatere in Franta. In 24 aprilie 2017, o minora de 11 ani a mers cu un barbat, care deja o abordase in doua randuri in trecut, in apartamentul acestuia unde au intretinut o relatie sexuala. Parintii minorei au depus plangere pentru viol, descriind un copil paralizat de teama, incapabil sa se apere si socat de ce i s-a intamplat. Dar anchetatorii au considerat ca aceasta relatie sexuala a fost consimtita pentru ca asupra fetitei nu a fost exercitata nici o constrangere fizica si ca ea l-a urmat pe barbat din propria vointa. Estimand ca nu au avut loc ”nici violenta, nici constrangere, nici amenintare, nici surpriza”, parchetul a decis sa-l ancheteze pe barbat (tata a doi copii) pentru abuz sexual asupra unui minor. El risca cinci ani pedeapsa cu inchisoarea. Procesul insa s-ar putea schimba, asa cum s-a intamplat in septembrie, in special pentru ca partea civila solicita recalificarea faptelor in viol, pasibile atunci cu 20 de ani de inchisoare.

15 ani, varsta minima pentru Macron

In toamna, alte doua dosare au facut zgomot: achitarea unui barbat de 30 de ani, acuzat ca a violat o minora de 11 ani, si condamnarea unui profesor de liceu la 18 luni de inchisoare pentru ca a avut o relatie cu eleva sa de 14 ani. Guvernul a decis sa instaureze o varsta minima pentru consimtirea actului sexual, pe care presedintele Frantei, Emmanuel Macron o doreste fixata la 15 ani. Proiectul de lege impotriva violentelor sexiste si sexuale, care trebuie sa determine agest prag de varsta, este asteptat la dezbatere in Consiliul de ministri, in 7 martie. Pana atunci, o comisie interdisciplinara a fost insarcinata de catre ministerul Justitiei sa contribuie la dezbatere. Grupul de experti, din care fac parte juristi si medici, isi va exprima avizul in 1 martie.

author avatar
Tudor Borcea
141 afisari

2 COMENTARII

  1. Raspunsul la problema e nu. UN copil de 11 ani nu e pregatit fizic sa inteleaga sexul, cu atat mai mult moral el cand aude ori rade in cascade ori roseste. De consimtamant nu poate fi vorba filtrul contiintei apare la femei la 25 ani si 30 barbati. Pedofilie prin inselarea victimei cel putin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger