AcasăNewsJuncker ne cheama la ordine

Juncker ne cheama la ordine

Comisia Europeana se scarpina cu mana esticilor de problema imigrantilor

UE a convocat o reuniune a sefilor de stat si de guvern ai Austriei, Bulgariei, Romaniei, Ungariei, Germaniei, Greciei, Croatiei, Macedoniei, Serbiei si Sloveniei, duminica, la Bruxelles.

Comisia Europeana se scarpina cu mana esticilor de problema imigrantilor

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a convocat pe cei zece la un summit fulger in incercarea de coordonare a actiunilor tarilor lor in fata unei ”situatii de urgenta” in Balcani, a indicat Comisia Europeana, informeaza AFP. Dupa instalarea gardurilor anti-emigranti de catre Ungaria, Slovenia devine, alaturi de Serbia si Croatia, una din principalele tari de tranzit catre nordul Europei. Concomitent, fluxul de refugiati care iau cu asalt coastele Greciei a cunoscut o noua accelerare in ultimele zile: 10.000 de persoane pe zi. In timp ce tarile sud-est europene cer ajutor occidental sau apeleaza la armata in fata acestui exod, UE este divizata asupra manierei de raspuns in aceasta criza.

Jurnalista maghiara care a lovit un refugiat vrea sa emigreze in Rusia

Luna trecuta, Petra Laszlo a devenit celebra dupa ce i-a pus piedica unui emigrant care fugea de politia in Roszke (sudul Ungariei), scena filmata facand inconjurul lumii. Petra, care a fost concediata a anuntat ca va da in judecata Facebook, pentru incalcarea dreptului la protectie si demnitate, dar si pe refugiatul pe care l-a lovit, Osama Abdul Mohsen, acuzandu-l ca si-a schimbat marturia. Potrivit jurnalistei, acesta a acuzat intai politia si apoi si-a modificat marturia impotriva ei. Laszlo a anuntat si ca vrea sa emigreze, cu familia, in Rusia.

author avatar
Tudor Borcea
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger