Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Juncker: “am constatat ca Guvernul roman este bine pregatit” pentru presedintia Consiliului UE

Juncker: “am constatat ca Guvernul roman este bine pregatit” pentru presedintia Consiliului UE

Autor:

Dupa intrevederea avuta cu presedintele Comisiei Europene, urmata de dejunul de lucru cu membrii Colegiului Comisarilor, la care au participat reprezentantii Guvernului roman aflati la Bruxelles, Viorica Dancila a iesit in fata presei, impreuna cu inaltul oficial european, Jean-Claude Juncker, si cu comisarul european Corina Cretu.

 

concluzii Juncker: am constatat ca Guvernul roman este bine pregatit pentru presedintia Consiliului UEOcazie cu care Juncker a amintit ca Romania se pregateste, dupa ce a sarbatorit Centenarul, pentru prima presedintie a Consiliului Uniunii Europene, pe perioada careia Marea Britanie va iesi in randurile UE. “Noi toti am constatat ca Guvernul roman este bine pregatit pentru presedintie (a Consiliului UE-n.n), este un moment deosebit, pentru ca la 1 ianuarie 2019, Romania va fi fost membra a UE de 12 ani (…) fara Romania, UE nu ar fi completa (…) presedintia romana o sa aiba loc intr-un moment crucial al UE (…) la 29 martie, Regatul Unit va parasi UE, este o data trista, insa Romania va sti sa gestioneze urmarile Brexitului in modul cel mai bun. Romania are in fata atributii extraordinar de dificile”, a punctat presedintele Comisiei Europene, avand-o in dreapta sa pe Viorica Dancila.

Amintim ca Romania ii urmeaza Austriei in fruntea Consiliului UE si ca presedintia rotativa se exercita pe o durata de sase luni.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!