AcasăNewsJumatate din tinerii americani sunt permament online

Jumatate din tinerii americani sunt permament online

In topul preferintelor cu trei ani in urma, Facebook a fost lasat pentru Instagram , YouTube si Snapchat

Dependenta adolescentilor americani de telefoane a devenit o problema sociala in Statele Unite din cauza diverselor aplicatii gandite sa le capteze atentia cat mai mult posibil. Peste 95% din tinerii de peste ocean folosesc un smartphone.

In topul preferintelor cu trei ani in urma Facebook a fost lasat pentru Instagram YouTube si Snapchat

Potrivit unui nou sondaj realizat de Pew Research Center, un think-tank american, peste 45% din adolescentii americani se declara ”online aproape in permanenta”. Un procentaj care s-a dublat in doar cativa ani. Aceasta crestere se explica prin numarul mare al tinerilor care au un smartphone: de la 73% in 2015 la 95% anul acesta. Sondajul s-a axat pe utilizarea si influenta retelelor sociale asupra tinerilor cu varste cuprinse intre 13 si 27 de ani si daca acestia sunt constienti de amploarea influentei social-media asupra propriilor vieti.

Cyberhartuirea, in centrul preocuparilor

Pentru 24% din tinerii chestionati, retelele sociale au o influenta ”global negativa” asupra vietii lor, 31% o judeca pozitiva iar 45% au raspuns ca ea nu este nici pozitiva nici negativa. Tinerii americani pun in discutia cyberhartuirea, anonimatul si fake-news dar si superficialitatea social-media. In plus, au estimat ei, social-media favorizeaza crimele in masa. Din contra, pentru alti tineri retelele sociale sunt ”o platforma pentru a-si exprima opiniile, emotiile si pentru a gasi persoane care gandesc la fel ” dar si pentru a se simti ”mai putin singuri”.

Sondajul Pew Research releva ca obiceiurile adolescentilor pe social-media sunt in plina mutatie. Doar 51% din cei chestionati utilizeaza Facebook, in profitul YouTube (85%), Instagram (72%) si Snapchat (69%). Retelele sociale care sunt concentrate pe continuturi vizuale (foto, video) sunt mai apreciate de tinerii internauti. Cu trei ani in urma, Facebook era in fruntea preferintelor tinerilor (72%), cu mult inaintea Instagram (52%) si Snapchat (41%).

author avatar
Bogdan Borcea
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger