AcasăNewsJulian Assange, obligat sa se predea

Julian Assange, obligat sa se predea

Julian Assange, fondatorul celebrului WikiLeaks, site pe care au fost publicate numeroase documente secrete, este la un pas de a se preda fortelor de ordine din Londra.

Condamnat la inchisoare pentru viol in Suedia, Assange a reusit sa se refugieze in sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, locatie in care si-a petrecut mai bine de doi ani.

Assange a primit azil politic din partea Ecuadorului, dar problemele de sanatate, aparute ca urmare a faptului ca nu a mai parasit cladirea Ambasadei Ecuadorului din Londra, l-ar putea face sa se predea.

Conform presei engleze, Assange are probleme cu inima, o afectiune pulmonara cronica, hipertensiune arteriala si probleme cu vederea. Daca va parasi sediul Ambasadei Ecuadorului de la Londra, Assange va fi arestat de politistii londonezi in baza mandatului de arestare emis in Suedia si a acordului de colaborare dintre Anglia si Suedia in materie de extradare.

Totusi, marea probleme a lui Assange este posibilitatea ca el sa fie extradat, ulterior, in SUA, unde ar putea fi condamnat la inchisoare pe viata din cauza documentelor secrete publicate pe WikiLeaks.

author avatar
Cristi Ionita
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger