AcasăNewsJudecatorii din CSM cer demisia de onoare a presedintelui Consiliului, Oanei Schmidt...

Judecatorii din CSM cer demisia de onoare a presedintelui Consiliului, Oanei Schmidt Haineala

(foto: rtv)

Judecatorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au cerut demisia de onoare a Oanei Schmidt Haineala, din functia de presedinte al Consiliului.

(foto: rtv)

Sectia pentru judecatori a CSM a cerut, pe langa demisia presedintelui, si renuntarea la candidatura pentru functia de vicepresedinte al Consiliului a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet.

Judecatorul Horatius Dumbrava, presedinte al CSM in 2011 si membru ales in Consiliu, este de parere ca evenimentele derulate inainte, in timpul si dupa alegerile din 4 ianuarie au creat impresia ca alegerile pentru conducerea CSM au fost subordonate altor interese. El sustine ca „jocuri obscure de culise au determinat rezultatul final, transparenta, corectitudinea si responsabilitatea procedurilor fiind sacrificate”.

Din cei opr membri ai Sectie pentru judecatori CSM, sapte au votat pentru o declaratie de presa care sa arate ca alegerile din 4 ianuarie ridica serioase probleme de legalitate, sustine Dumbrava. „La acest moment, rezultatul procedurii din 4 ianuarie 2013 este lipsit de legitimitate, ridicand si serioase probleme de legalitate” a afirmat sursa citata.

Judecatorul a mai precizat  ca membrii Sectiei pentru judecatori a CSM au respins „ferm si categoric” afirmatiile de politizare, urmare a votarii candidatului ales in mod transparent de majoritatea membrilor sectiei. „Am asistat in ultimele zile la manipulari rusinoase ale opiniei publice, cu consecinte grave pentru statul de drept din Romania”, a spus Horatius Dumbrava.

In consecinta, pentru deblocarea situatiei, judecatorii CSM au solicitat demisia de onoare a presedintelui Consiliului, Oana Schmidt Haienala, iar judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet li s-a cerut sa renunte la candidaturile pentru functia de vicepresedinte.

author avatar
Alina Costache
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger