Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Judecatorii contesta la CCR ”amendamentul Dragnea”

Judecatorii contesta la CCR ”amendamentul Dragnea”

Autor:

Forumul Judecatorilor a trimis la CCR un memoriu referitor la noul Cod de procedura penala. Printre altele, judecatorii spun ca introducerea unui nou motiv de revizuire a unei hotarari definitive incalca prevederile Constitutiei si ale CEDO.

 

Liviu Dragnea Judecatorii contesta la CCR ”amendamentul Dragnea”

Magistratii spun ca metoda de ”albire” a liderului PSD cu ajutorul noului Cod de procedura penala este neconstitutionala

Viu contestat, asa-numitul ”amendament Dragnea” prevede posibilitatea revizuirii unei sentinte definitive in cazul in care hotararea de condamnare nu a fost semnata de toti judecatorii care au solutionat cauza. Ceea ce trimite direct la condamnarea lui Liviu Dragnea, cand hotararea a fost semnata de patru din cei cinci judecatori din complet dar nu si de Livia Stanciu – preocupata la aceea vreme de pensionarea si mutarea ei la CCR. Promotorii amendamentului isi justifica demersul prin trimiterea la o hotarare CEDO – una data insa intr-un caz judecat de un singur magistrat, care nu a semnat sentinta. Caz complet diferit de cel al lui Liviu Dragnea, mai ales ca minuta incheiata imediat dupa darea sentintei de condamnare a liderului PSD a fost semnata de toti cei cinci magistrati din complet, semnatura lui Stanciu lipsind doar de pe hotararea redactata dupa mai multe luni. ”Reglementarea unui caz de revizuire pentru alt motiv decat cel de a corecta erorile de fapt sau de drept si erorile judiciare strecurate intr-o hotarare judecatoreasca definitiva, constituie o incalcare dispozitiilor art. 1 alin. 5 din Constitutie si a art. 20 din Constitutie rap. la art. 6.1 din Conventia CEDO”, sustin magistratii care au trimis memoriul la CCR”, care solicita sa fie incuviintata depunerea argumentelor aduse de ei la dosarul referitor la verificarea constitutionalitatii unor prevederi din noul Cod de procedura penala.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!