Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Judecatori: Interventia in forta a jandarmilor a fost corecta

Judecatori: Interventia in forta a jandarmilor a fost corecta

Autor:

Judecatoria Sectorului 1 a legitimat actiunile Jandarmeriei din ziua de 10 august. In decizia magistratilor de prelungire a mandatului de arestare a tanarului care i-a furat pistolul jandarmeritei Stefania se arata clar ca oamenii legii au actionat corect pentru a apara institutiile tarii  si ca a fost de fapt o incercare de lovitrua de stat.

 

proteste 10 aug jandarmi Judecatori:  Interventia in forta a jandarmilor a fost corectaMai mult, magistratii spun ca interventia in forta a Jandarmeriei impotriva #rezist a fost corecta. Totodata, Jandarmeria a depus plangere la DIICOT in cazul mitingului din 10 august din Piata Victoriei, sesizarea vizand infractiuni impotriva ordinii constitutionale. Actiunile sesizate de Jandarmerie vizeaza infractiuni grave. Printre acestea se numara actiuni care se pedepsesc cu  inchisoarea de la 10 la 20 de ani. Procurorii DIICOT vor trebui sa stabileasca  daca protestele violente din 10 august au vreo legatura cu infractiunea de ”lovitura de stat, tentiativa de omor si alte infractiuni” pentru care ar putea fi cercetati cei prezenti in Piata Victoriei. Important este ca, in sesizare, se cere stabilirea faptelor concrete pentru ca s-a incercat intrarea, prin forta, intr-o institutie de o importanta deosebita a statului, Guvernul Romaniei.

Hotul de arma, pericol public

Totodata, judecatorul care a decis arestarea protestatarului care a furat pistolul letal al femeii jandarm sustine ca in urma probelor coroborate cu actiunile din acea seara, de 10 august,  duc clar la concluzia incercarii unei lovituri de stat.  Decizia Judecatoriei Sectorului 1 contine un pasaj “bomba” prin care instanta legitimeaza interventia in forta a jandarmilor si arata ca aceasta a fost necesara in scopul restabilirii climatului de ordine publica. Mai mult, in decizia instantei se spune clar ca interventia in forta a Jandarmeriei a fost necesara, corecta si legala. Mai mult, magistratul opineaza, pe baza probelor, ca protestatarul care a furat pistolul era un ”pericol public” chiar pentru manifestantii pasnici prin ”detinerea ilegala a unei arme letale, pe care ulterior a folosit-o, tragand doua focuri”.


3 comentarii to Judecatori: Interventia in forta a jandarmilor a fost corecta

  1. ??????

    La judecătoriile de sector se judecă și “lovituri de stat” ?

  2. Anonymous

    Păi să o judece și pe cea din ’89!

  3. john

    mda,kkmaka,o fi un judecator psdist si asta,bine ca l-au arestat pe asta,dar pe aia sute de care zic ca au fost violenti,unul,dar unul nu a fost arestat,dar las ca merg ei la bulau,sa fie si acolo viteji,cum au fost pe 10 august,cand au gazat copii,oameni in varsta si lovit atatia protestatari;le doresc sa devina fetitze cu funditza cand ies din parnaie.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!