AcasăNewsJudecatoarea Maria David condamnata la inchisoare cu executare

Judecatoarea Maria David condamnata la inchisoare cu executare

Maria David, judecatoare la Sectia civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.

Magistratii instantei supreme au hotarat, marti, ca judecatoarea Maria David, din cadrul Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei (ICCJ), sa fie condamnata la patru ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita. Din pedeapsa urmeaza sa ii fie scazuta perioada in care aceasta s-a aflat in stare de arest provizoriu.

Totodata, magistratii au decis si ca judecatoarea sa restituie suma de 200.000 de euro, pe care a primit-o drept mita, precum si sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 10.000 de lei, informeaza NewsIn, preluat de realitatea.net.

Decizia nu este definitiva, motiv pentru care poate fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori al ICCJ.

Judecatoarea Maria David a fost arestata in luna februarie pentru trafic de influenta. Aceasta a fost trimisa in judecata dupa ce, in perioada noiembrie 2009 – februarie 2012 a pretins si primit de la un condamnat suma de 200.000 de euro pentru a interveni in favoarea sa pe langa magistratii Curtii de Apel Ploiesti.

author avatar
Ionut Zgimbau
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger