AcasăNewsJudecatoarea care i-a eliberat pe violatorii de la Vaslui nu ia decizii...

Judecatoarea care i-a eliberat pe violatorii de la Vaslui nu ia decizii cu mintea ei

Georgina Moldovan a incercat sa-si apere reputatia in fata CSM, dar a dat din nou cu bata-n balta

Dupa ce a uimit o tara intreaga prin decizia sa de eliberare a trei dintre cei sapte violatori de la Vaslui, judecatoarea Georgina Moldovan a facut declaratii socante la CSM. Magistratul s-a aparat afirmand ca tanara violata i-a cerut arest la domiciliu pentru violatorii care si-au recunoscut fapta.

Georgina Moldovan a incercat sa-si apere reputatia in fata CSM, dar a dat din nou cu bata-n balta

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie, ieri, raportul Inspectiei Judiciare privind cererea de aparare a reputatiei profesionale a judecatorului Georgina Moldovan, fost presedinte al Judecatoriei Vaslui.

„Persoana vatamata a venit si a cerut in sala pentru cei trei. (…) Am iesit din sala socata ca mi-a cerut persoana vatamata asta — arestul la domiciliu pentru cei trei care au recunoscut. S-a opus cu privire la cei patru care nu au recunoscut si mi-a cerut pentru cei trei. (…) Nu eram obligata, dar nu mai puteam motiva o respingere. Era de cinci luni”, a afirmat judecatoarea. Ea a marturisit ca a ajuns sa-si reproseze ca a declarat sedinta nepublica, insa a aratat ca a luat aceasta decizie pentru a o proteja pe fata. „Daca nu era sedinta nepublica, ziaristii ar fi putut sa afle aspecte relevante din dosar, pentru ca dosarul a fost gresit ales pentru lupta impotriva abuzurilor sexuale. Adica gresit — nu e cel mai reprezentativ si in niciun caz eu nu sunt aparatoarea unor inculpati. Am dat pedepse mari la viol. Am avut pedepse cu 12 ani si sase luni . Eu voiam doar sa aflu adevarul acolo”, a spus judecatoarea.

author avatar
National
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger