AcasăNewsJohn Kerry si Paolo Gentiloni, acuzati de o jurnalista ca au creat...

John Kerry si Paolo Gentiloni, acuzati de o jurnalista ca au creat ISIS

Jurnalista Marinella Correggia a fost scoasa cu forta din sala de conferinte

In timpul unei conferinte de presa comune a secretarului american de Stat si a omologului sau italian, o jurnalista italiana i-a acuzat pe cei doi ca sunt responsabili de ”crearea ISIS”.

Jurnalista Marinella Correggia a fost scoasa cu forta din sala de conferinte

23 de tari ale coalitiei internationale contra ISIS s-au reunit, marti, in capitala italiana pentru a discuta mijloacele de combatere a gruparii teroriste. Intalnirea avea toate datele sa se termine, ca de obicei, printr-o conferinta de presa comuna si o fotografie cu strangere de maini Kerry-Gentiloni. Insa jurnalista italiana Marinella Correggia a stricat ceremonia, informeaza RT. In momentul in care secretarul de Stat american si omologul sau italian erau pe punctul sa paraseasca sala de conferinte, Marinella Correggia a strigat: ”Voi ati creat ISIS”. Imediat in sala s-a creat busculada, jurnalista fiind inconjurata de carabinieri si de serviciile de securitate, in cele din urma fiind evacuata.

Google declara razboi Daesh

Gigantul american a lansat un noi proiect pilot pentru a lupta impotriva propagandei teroriste si extremiste pe Internet. In consecinta, cand fiecare internaut tasteaza o cerere extremista via motorul de cautare va fi dirijat catre site-uri anti-radicale, potrivit The Guardian, citat de Sputnik. ”Trebuie sa oprim propagarea informatiilor daunatoare. In acelasi timp, este important sa-i ajutam pe internauti sa gaseasca informatii corecte”, a declarat un cadru superior al Google, responsabil cu politica publica si comunicatiile, Anthony House. Noul proiect al Google este destinat combaterii gruparilor teroriste si extremiste pe web, evident tinta principala fiind organizatia terorista sunita Statul Islamic. Initiativa Google este deja sustinuta pe retele sociale Twitter si Facebook.

8.250 de islamisti radicali in Franta

Potrivit ultimelor date ale politiei, jandarmeriei si Educatiei nationale, 8.250 de persoane de confesiune musulmana au fost semnalate ca radicalizate in Franta, in 28 ianuarie, informeaza Le Figaro. Numarul acestora a trecut de dublu in noua luni: in martie 2015, serviciile statului considerau ca erau 4.015. Dintre cei 8.250, 1.632 sunt minori, 765 adolescenti iar 867 sunt tinere fete. Potrivit unui membru al Unitatii de coordonare a luptei antiteroriste (UCLAT), in 95% din cauzuri radicalizarea acestora s-a prpdus in urma unui contact uman, si nu accesand Internetul.

author avatar
Tudor Borcea
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger