Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Jocurile Homosexualilor au inceput la Paris

Jocurile Homosexualilor au inceput la Paris

Autor:

Peste 300.000 de vizitatori sunt asteptati in capitala Frantei la a zecea editie a Gay Games, care a inceput sambata.

 

gay 1 Jocurile Homosexualilor au inceput la Paris

10.000 de sportivi din 91 de tari participa la competitii

Parisul este orasul gazda a acestei competitii care a fost infiintata acum36 de ani. Contrar denumirii ei, ea nu este rezervata doar persoanelor LGBT, ci tuturor persoanelor, indiferent de orientarea sexuala, cu scopul declarat de ”lupta impotriva homofobiei in sport si promovarea diversitatii”. La editia din acest an si-au anuntat participarea 10.000 de sportivi provenind din 91 de tari, care se vor infrunta in 36 de discipline pe stadioanele, pistele de aletism sau centrele acvatice ale capitalei franceze. In total, 67 de locatii s-au mobilizat pentru intreceri iar accesul la majoritatea lor este gratuit. 300.000 de spectatori sunt asteptati la acest eveniment al carui costuri de organizare s-au ridicat la 4 milioane de euro.

gay paris Jocurile Homosexualilor au inceput la Paris

Organizatorii vor sa redea Parisului titlul de oras LGBT friendly

Un studiu a estimat ca frecventarea Gay Games ar trebui sa aduca aproximativ 136 de milioane de euro economiei franceze si sa faca Parisul ”atractiv” pentru comunitatile LGBT , in conditiile inmultirii agresiunilor anti-gay in metropola franceza. 58 de sportivi sunt din Rusia, care in 2013 a adoptat o lege care interzice “propaganda pentru relatiile sexuale netraditionale”, in timp ce atleti din Egipt si Arabia Saudita (tari care interzic relatiile homosexuale) sunt prezenti. Spre deosebire de JO, nici o conditie de performanta prealabila nu este ceruta la Gay Games. De altfel, aici atletii nu concureaza pentru steagurile tarilor lor ci pentru ei insisi. Sunt 37 de discipline, incepand de la tenis, volei, baschet, patinaj, badminton si pana la unele mai exotice, ca bowling, dans urban sau petanque, joc foarte popular in Franta.


1 Comentariu la Jocurile Homosexualilor au inceput la Paris

  1. Minunel

    Au si dans artistic pe la spate? Si cum se puncteaza gratia artistica la femeie? O sa fie minunat sa vedem proba de bârnă femei cu barba.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!