AcasăNewsJocuri de glezne cu partidele mici

Jocuri de glezne cu partidele mici

Noile partide ale lui Ponta si Ciolos nici nu si-au sters casul de la gura dar sunt deja cotate in sondaje. La egalitate!

Desi mai sunt doi ani pana la viitoarele locale si parlamentare, sondajele ”ajutatoare” au dat deja buzna pe piata.

Noile partide ale lui Ponta si Ciolos nici nu si au sters casul de la gura dar sunt deja cotate in sondaje La egalitate

Deocamdata, tinta sondajelor nu o reprezinta partidele mari, PSD si PNL. Nu ca PNL-ul ar mai fi cu adevarat mare dar orisicat, are peste 20%, deci nu se compara cu partidele ale caror scoruri au doar o cifra. Revenind la sondajele la zi, o dovada certa ca acestea nu mor inca de grija PSD si PNL este faptul ca amandoua partidele sunt cotat tot pe acolo de Avangarde si CURS (la o distanta de doar doua zile): PSD – 38/39%, PNL – 23/25%. Problema se schimba (sau se impute) incepand cu ALDE – ocupanta locului 3 in ambele sondaje. Loc ocupat de USR la alegerile din 2016 dar repede pierdut de ”salvatorii” care nu au intarziat sa se ia la harta si sa se bata pe sefia Uniunii aproape imediat dupa intrarea in Parlament. Fara doar si poate, Calin Popescu Tariceanu si-a consolidat formatiunea in timp ce statea la umbra PSD-ului. Iar data fiind debandada din PNL si PMP, posibil este ca ALDE sa devina tot mai rotofeie in viitoarea perioada. Sa dai insa scoruri intre care diferenta este de 5 procente miroase insa a manipulare clasica. Concret, ALDE este cotata cu 13% de Avangarde si cu 8 procente de CURS. In prima varianta, rezulta ca ALDE si-a dublat cota electorala in timp ce este la guvernare – o guvernare vai mama ei, sa nu uitam. In al doilea, ALDE a atras inca 2-3 procente de partea ei – ipoteza plauzibila din moment ce PSD cotcodaceste mereu ca este ”guvernarea lui”. Varianta cresterii ca-n povesti poate insa sa-i puna pe ganduri atat pe pesedistii care vor trebui in curand sa decida pe mana cui vor merge la prezidentiale, cat si pe liberalii si pemepistii care isi cauta un nou partid. De unde si banuiala ca ALDE este umflata artificial in vederea jocurilor politice cu bataie lunga – alegerile din 2019 si 2020.

Ponta si Ciolos revin, ca pioni deocamdata, pe tabla sahului politic

Cum USR nu e firma serioasa in materie de blaturi iar ramanerea in zona activa a PMP/Basescu este pusa sub semnul intrebarii, aceste partide au fost lasate sa penduleze, cu o usoara scadere, in jurul cotelor obtinute in 2016. Interesant este insa ca ambele sondaje au bagat in seama atat Pro Romania lui Victor Ponta (formatiune care in fapt a hibernat luni bune), cat si nenascuta inca Miscare a lui Dacian Ciolos. Ambele formatiuni sunt deja cotate cu 3% in sondaje, ceea ce poate fi tradus ca un alt indemn adresat politicienilor migratori, atat de stanga cat si de dreapta, si tot cu intentia de a se modifica actualul raport politic. Nu se stie inca cum si de cine, dar ce se intrevede nu este in niciun caz in avantajul PSD si/sau PNL.

author avatar
Simona Badulescu
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger