AcasăNewsJimmy Choo isi vinde afacerea!

Jimmy Choo isi vinde afacerea!

TO GO WITH Lifestyle-fashion-footwear-JimmyChoo-IPO,INTERVIEW by HARUMI OZAWA In this picture taken on April 18, 2014, Malaysian designer Jimmy Choo poses with his one-off shoes using materials of Japan's Fukushima area during an interview with AFP in Fukushima. Choo spoke to AFP in Fukushima at the launch of a one-off range of shoes made using materials and techniques native to the area, which is still suffering the effects of the tsunami-sparked nuclear disaster of 2011, in a bid to boost the profile of local artisans. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA

Celebrul creator de incaltaminte de lux a luat o decizie radicala, anuntand ca isi va scoate compania la vanzare, pentru a „maximiza” veniturile actionarilor firmei.

”Consiliul de administratie al companiei Jimmy Choo a anuntat ca a decis o trecere in revista strategica a optiunilor deschise pentru a maximiza valoarea pentru actionari si ca a inceput sa caute oferte pentru preluarea intreprinderii”, arata comunicatul reprezentantiilor companiei.  Desi la ora actuala nu exista nici o oferta concreta, firma este dispusa sa inceapa “discutii informale” cu orice potential cumparator. Tranzactia este sustinuta si de societatea de investitii JAB Luxury, cu sediul in Luxemburg, actionarul principal al companiei Jimmy Choo (detine 67,66% din capital), chiar daca nu este sigura de finalizarea ei intr-un timp apropiat. Potrivit ultimelor cotatii la bursa din Londra societatea Jimmy Choo are o valoare de peste 800 milioane de lire sterline (950 milioane de euro), iar anul trecut a realizat un profit net de 18 milioane de euro si o cifra de afaceri de 435  milioane de euro. La sfirsitul lui 2014, JAB Luxury a plasat la bursa un sfert din capitalul companiei. Jimmy Choo, designerul de origine malaysiana, impreuna cu o jurnalista de la revista de moda Vogue, au infiintat compania, in urma cu 20 de ani, intr-un prim magazin din Londra. Pantofii de lux Jimmy Choo si-au gasit, de-a lungul anilor, cumparatori dintre personalitati, precum Michelle Obama, Kate Middleton, Nicole Kidman si Lady Gaga.

author avatar
Bogdan Borcea
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger