AcasăNewsJeep-urile premierului, scoase la licitatie!

Jeep-urile premierului, scoase la licitatie!

Iata ca prioritatea numarul unu a Romaniei, clamata atat de catre magistrati, cat si de importanti actori politici ramane recuperarea la buget a prejudiciilor create de catre cei condamnati in instanta. Ce-i drept, se pune sechestru peste sechestru, zi de zi, astfel ca s-a ajuns deja la cifre de-a dreptul ametitoare, dar asta numai pe hartie. Pentru ca, in realitate, nimeni nu poate spune exact cati bani au si intrat in conturile ANAF-ului de pe urma recuperarii prejudiciilor.

Toyota Land Cruiser 200 maşina favorită a politicianului

Iata insa ca tocmai moldovenii cei de care radem ca nu vor sa se „europenizeze” in ritm fortat au dat autoritatilor de la Bucuresti o adevarata lectie, dupa modul in care au actionat in speta care il priveste pe fostul premier Vlad Filat. Cel care, dupa ce a fost condamnat pentru coruptie intr-un timp record, s-a trezit acum ca si averea i-a fost nu doar confiscata, dar si scoasa la licitatie, cu tot cu „jipanele” din parcul auto propriu.

Pe mana executorului

Transparenta totala in Justitia din Republica Moldova, dupa ce instanta a publicat materialele dosarului penal care fusese judecat intr-un proces inchis publicului si in urma caruia fostul premier Vlad Filat fusese condamnat la noua ani d einchisoare. Iar la putin timp dupa acest gest fara precedent, seful procuraturii Anticoruptie, Viorel morari a anuntat ca averea politicianului a fost confiscata prin hotarare judecatoreasca si, in cel mais curt timp, aceasta urmeaza sa fie scoasa la licitatie.

Vlad Filat a<br >pierdut totul

De asemenea, Morari a mai dezvaluit si ca executorul judecatoresc va transmite bunurile fostului premier catre Inspectoratul Fiscal de stat, fiind vorba de mai multe masini d elux, cateva cladiri in Chisinau si mai multe terenuri, toate confiscate imediat dupa inceperea urmaririi penale.

Ramane si fara casa

Printre masinile pe care oricine le poate cumpara la licitatie se numara doua automobile Volkswagen Touareg, o Toyota Land Cruiser 200 sau un Porsche Cayenne. Alaturi de acestea, executorul judecatoresc va mai scoate la licitatie si mai multe imobile, constructii si terenuri, cea mai impozanta fiind cladirea de lux in care Vlad Filat a locuit impreuna cu sotia si cei doi copii inainte de divort! Asta desi Filat a sperat ca-si va salva o parte din avere prin declansarea urgenta a acestui divort, dupa modelul folosit cu succes de nenumarati magnati romani, cel mai relevant exemplu fiind cel al miliardarului Ioan Niculae.

author avatar
Catalin Tache
1.707 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger