AcasăNewsJaponia, alerta maxima din cauza rachetei nord-coreene

Japonia, alerta maxima din cauza rachetei nord-coreene

In Tokyo a fost amplasat sistem antiracheta ca sa intercepteze racheta nord-coreeana

Primul ministru japonez, Yoshihiko Noda, a declarat ca Japonia este in stare de alerta maxima, din cauza rachetei nord-coreene ce va lansa un satelit.

In Tokyo a fost amplasat sistem antiracheta ca sa intercepteze racheta nord-coreeana

Coreea de Nord insista ca este vorba de o racheta ce va pune pe orbita un satelit de uz civil. Insa, toata lumea socoteste ca este vorba de un test pentru lansarea de rachete nucleare cu raza lunga de actiune. Japonia si aliatii sai, in special Statele Unite, au solicitat Phenianului sa renunte la aceasta lansare, in caz contrar riscand ca racheta sa fie doborata.

Racheta nord-coreana dedicata lui Kim Jong-il poate fi lansata in orice moment

„Suntem pregatiti pentru orice eventualitate”, a declarat Noda, in momentul cand Coreea de Nord a anuntat deschiderea rampei pentru lansarea rachetei Unha-3. Expertii japonezi s-au reunit intr-o celula de criza, pregatiti sa hotarasca eliminarea rachetei. Rachete sol-aer Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) au fost instalate in Tokyo si in arhipelagul Okinawa.Trei distrugatoare dotate cu sisteme de lupta Aegis si rachete de interceptare Standard Missile-3 (SM-3) au fost amplasate in Marea Chinei orientale.

Kim Jong-il a ordonat dezvoltarea armelor nucleare

Kim Jong-il

Kim Jon-il, decedat in decembrie, a fost intotdeauna adeptul dezvoltarii armelor nucleare, ca singurele in putere sa mentina pacea in lume. El a lasat prin  testament dorinta de a fi continuat programul de dezvoltare a armelor nucleare, biologice si rachete balistice. „Este singurul mod de a mentine pacea in peninsula coreeana. Sa nu lasati niciodata garda jos!”, indemna fostul lider nord-coreean.  Lansarea rachetei Unha-3 ii este dedicata.

author avatar
Adina Mutar
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger