AcasăNewsJaponezii, noii “regi” ai berii!

Japonezii, noii “regi” ai berii!

Compania nipona Asahi va cumpara toate marcile populare de bere Ursus, adica Timisoreana, Ciucas, Stejar si Azuga.

Asahi va achizitiona intregul portofoliu din Europa de Est al producatorului de bere SAB Miller care detine si Ursus Breweries, in schimbul a 7,3 miliarde de euro.

Ursus Breweries detine si brandurile internationale Redd’s, Peroni Nastro Azzuro, Grolsch si  Pilsner Urquell. SAB Miller a fost cumparata recent de cel mai mare producator de bere din lume, belgienii de la Anheuser-Busch InBev, care s-au decis, neasteptat, sa renunte la toate activele din Romania, Cehia, Ungaria si Polonia. Printre companiile interesate de cumpararea Ursus s-au numarat si China Resources Beer Holding(care produce cea mai vanduta bere din lume-Snow), PPF Group, din Cehia si Jacobs Holding AG, din Elvetia.

Ursus Breweries detine fabrici in Timisoara, Brasov si Buzau. In prezent, piata autohtona a berii este controlata de patru multinationale: Heineken, Ursus Breweries, Bergenbier si Tuborg Romania, desi in urma cu doar 13 ani, in tara noastra existau aproape 50 de mici producatori de bere. Estimativ, astazi functioneaza in jur de cinci.

author avatar
Bogdan Borcea
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger