AcasăNewsJaf de miliarde de dolari. Darius Vâlcov: „Ceea ce am prezentat este...

Jaf de miliarde de dolari. Darius Vâlcov: „Ceea ce am prezentat este o faptă penală”

Darius Valcov, despre fondurile de pensii private: cand vinzi iluzii e frauda

România a pierdut, în perioada 2006-2018, aproximativ 2 miliarde de dolari ca urmare a neactualizării preţului de referinţă pentru ţiţei şi gaze naturale extrase de la noi din ţară, în vederea calculării redevenţei petroliere.

Cifra este prezentată într-un document al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, postat de consilierul pe teme ecomice al premierului, Darius Vâlcov. „Aşa arată un jaf de 2 miliarde de dolari. Ce ar fi însemnat aceşti bani pentru România? Alocaţiile tuturor copiilor pentru 2 ani. Sau construcţia a 10 spitale mari, complet utilate, cu câte 600 de paturi fiecare. Sau construcţia şi dotarea a câte 3 grădiniţe în fiecare localitate din România. Sau finalizarea autostrăzii Ploieşti-Braşov”, a scris Vâlcov, pe Facebook. „Preţul de referinţă al gazelor naturale este preţul minim admis la tranzacţiile cu gaze naturale considerat de statul român în vederea aplicării redevenţei şi valorificării acestei resurse în interesul cetăţenilor. Ultimul ordin al preşedintelui ANRM pentru aprobarea preţului de referinţă al gazelor naturale extrase în România a fost dat în anul 2008 prin care se stabilea nivelul de 495 RON/1000 mc. Acest ordin nu a mai fost actualizat”, se menţioneaza în nota de informare semnată de Gigi Dragomir, preşedintele ANRM. „Cred că trebuie dezbătut dacă această gaură de două miliarde pe care ANRM spune că s-a făcut în bugetul de stat.. urmează să fie anchetat sau se va trece cu vederea, așa cum ne-am obișnuit, și vom uita de acești bani pentru totdeauna. A fost o raportare la jumătatea anului. De când există o nouă conducere la ANRM, prețul s-a actualizat și am vrut să vedem care sunt efectele. În primele șase luni, veniturile au fost de 432,6 milioane, comparativ cu 315,6 milioane. Adică cu 117 milioane mai mult față de cinci luni din anul precedent”, a spus Darius Vâlcov. Vâlcov a reafirmat că amnistia fiscală „se face”, „nu se discută” şi dacă se va lua o decizie în acest sens, aceasta era oricum prevăzută în programul de guvernare.
„Dar la insolvenţă – acolo este obligatoriu şi este în lucru în cadrul Guvernului un proiect de ordonanţă, astfel încât din septembrie să înăsprim legislaţia pentru intrarea în insolvenţă. De ce? Pentru că doar în cinci ani de zile s-au urcat de la 13 la 62 de miliarde de lei datoriile firmelor aflate în insolvenţă, cu preponderenţă a acelor datorii care sunt la zi, în sensul în care datoriile s-au acumulat după momentul intrării în insolvenţă. Deci, da, acest jaf de 15 miliarde de euro trebuie să îl oprim cumva şi în septembrie îl vom opri”, a declarat Vâlcov.

author avatar
Andrei Coman
596 afisari

3 COMENTARII

  1. Da sau servicii dotate sa nu mai fuga Nuti si Bica in Costa Rica sau puscarii mai noi sau lacrimogene mai sanatoase sau servicii practice ce sa lecaduca oe Nuti si Bica din Costa Rica sau faceam o sina de tren repede cutare. Sau uite tonomate cu marunt.

  2. In numele statului fiece cetățean pe baza de buletin BI sa poata ridica maxim 1 milion de la bancomat pe luna bani din petrol romanesc asa am simti si noi ca avem petrol.

  3. Si tonomate pentru toate pentru sare ape minetale penru minereu pt aur pentru gaze alea sunt cele mai castigatoare uite tonomat verde din cate romanul ia de la Swaincocker un mimion din paduri iar la al1918 roman austriacul sa dea escursie 3 zile la Salzburg vizite lalacul sarat memorial casa Mozart drumetii de tip daca mai beti un paharel la alegere cu saptamana femeilor gratis. Eu am zis de banii aia faceam un centru de racolare si nationalizare a tinarului roman la studiu in afara cu tonomat de tipul Ajuta Geniul Roman in care poti baga in tonomat doar bancnote de 10 dar onorific ti se inmaneaza un tichet de bere ? tichet care se joaca anual la tombola unde poti castiga o escursie in renumita stațiune balneara Hoitu slobod zau din HU cutare cutare se poate…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger