AcasăNewsJAF ARMAT la o masina a Postei! S-a furat peste jumatate de...

JAF ARMAT la o masina a Postei! S-a furat peste jumatate de milion de euro

O masina a Oficiului Judetean de Posta Neamt a fost jefuita, joi dimineata, de mai multe persoane inarmate, hotii avand cagule pe fata. In urma hold-up-ului, din masina Postei a fost sustras un sac plin cu bani.

Potrivit primelor informatii de la fata locului, masina a fost oprita pe Drumul National 15D – in localitatea Bargaoani, judetul Neamt –  de alte doua autovehicule. Angajatii Postei au fost amenintati cu arma, dupa care atacatorii – cu cagule pe fata – au furat un sac plin cu bani. In cele doua autovehicule se aflau patru persoane, dintre care una inarmata cu un pistol, conform declaratiilor date de cei doi angajati ai postei, aflati in masina jefuita. „Infractorii au luat sacul cu bani si au abandonat restul bunurilor. Reprezentantii Postei Neamt afirma ca banii erau destinati achitarii pensiilor in municipiul Roman si in comunele limitrofe”, anunta „Ziarul de Roman”.

 

Masinile atacatorilor aveau numere false

In masina se mai aflau saci cu alte bunuri si scrisori, iar suma furata este de 2,5 milioane de RON, aproximativ jumatate de milion de euro. Cei doi angajati ai Postei nu au suferit vatamari corporale grave, unul dintre ei avand, insa, leziuni in zona gurii. Conform primelor informatii, una dintre masinile atacatorilor avea numarul de inmatriculare strain, iar alta – numar de Iasi, politia anuntand ca ambele placute erau false.

Politia ia in calcul si varianta unei inscenari

„Cei doi angajati ai Postei erau dotati doar cu un spray lacrimogen, iar masina cu care faceau transportul era o Dacie «papuc», de generatie veche. Cei talhariti au spus ca agresorii purtau cagule si nu pot oferi mai multe detalii. Noi luam in calcul orice ipoteza, inclusiv varianta unei inscenari”, a afirmat comisarul sef Paul Tablan de la Politia Judetului Neamt.

Masina Postei nu indeplinea standarele de transport valori

Potrivit Politiei Neamt, masina Postei, jefuita in localitatea Bargaoani, nu indeplinea standarele impuse de lege pentru transportul de valori. Incidentul de la Bargaoani, comuna aflata la 29 de kilometri de orasul Roman,  lasa fara bani aproximativ 3.000 de pensionari din Roman si comunele din zona.

Incidentul care a pus pe jar autoritatile are loc la doar trei spatamani dupa ce o masina a Postei a pierdut, in mers, un sac plin cu bani, intr-o localitate din Iasi. Fara sa stea prea mult pe ganduri, mai multe persoane s-au grabit sa culeaga bancnotele imprastiate pe jos. Astfel ca, din suma pierduta, 12.500 de lei, a mai fost recuperata doar o treime.

Posta, abia ce si-a refacut „flota” de masini

In urma cu cateva luni, in presa aparea informatia potrivit careia Posta Romana intentioneaza sa schimbe flota de autovehicule a institutiei, valoarea estimata a noului contract de leasing urmand sa fie de aproximativ 8 milioane de euro. Vizate erau peste 500 de autoutilitare tip furgon, noi sau second hand, cheltuielile de achizitie fiind suportate integral de catre Compania Nationala Posta Romana. Ultimul „update” al parcului auto Posta Romana a fost initiat in 2008, cand institutia a achizitionat, prin leasing, un numar de 600 de autoutilitare tip furgon, plus alte 100 de autoturisme.

author avatar
Anca Murgoci
1.327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger