AcasăNewsIulian Vlad, imbalsamat de Floriana Jucan

Iulian Vlad, imbalsamat de Floriana Jucan

General-colonelul Iulian Vlad a raposat. In loc sa mai taie un securist de pe lista, la Realitatea TV, dupa ce insusi Gusa a dat tonul, Floriana Jucan, proprietar de revista si cam atat, fosta amanta a unui biet ambasador elvetian si o apropiata a lui Virgil Magureanu in sensul ca o mai folosea „sarpele cu ochelari” din cand in cand, ii  face un laudatio  decedatului de crezi ca acesta ii cumula pe toti eroii romani, de la Stefan cel Mare la Ecaterina Teodoroiu, si de la Burebista la Regele Mihai.

Exista oameni pe lumea aceasta nascuti a fi slugi perfecte. Lingai destoinici care isi exercita menirea in noaptea mintii, de cele mai multe ori fara sa le-o ceara cineva. Si, e verificat, un mort nu mai poate da ordine pe unitate. Dar asta nu conteaza pentru adulatorii vii. Cu ocazia trecerii in nefiinta a generalului, ei se pot transforma in marii preoti ai credintei in slava Securitatii.

Slava lui Vlad

In acest caz, avem de a face cu o mare preoteasa, pe nume Floriana Jucan. Pentru dansa, cel din urma sef al tuturor securistilor romani este un „personaj solar, un personaj care avea o lumina a lui, un om deasupra timpului sau, de o bunatate si o generozitate incredibile, un facator de istorie”, un colos ce nu isi consuma  atentia cu amanuntele existentei. Si, evident, un mare, daca nu cel mai mare roman.

Floriana Jucan ne a luminat unde se ascundeau bunii samariteni

Daca nu era televizata in direct, am fi putut sa credem ca e alta Floriana Jucan, una programata se se faca, din nou, de ras in public (ca doar n-o fi o mandrie ca te-ai cotait, la ordin, cu un barbat insurat, fie el si ambasador). Dar nu, ea era, si parea in toate facultatile mintale.  E adevarat, nici marii maesrtii ai teatrului absurdului nu puteau inventa o asemenea scena. Pentru madam Jucan, Iulian Vlad, in loc sa fie Satana, este Cristos pe Pamant. Dar ce stim noi, ca nu numai Jucanca a fost initiata in secretele luptei eminamente patriotice a securistilor comunisti.

Iulian Vlad, un Mithra secu

Probabil ca toti am auzit despre zoroastris, vechea religie persana. Aici, personajul principal, Mithra, era insusi soarele. Mai taziu, in imperiul roman acestui i s-a adaugat si o „definitie”: Deus Sol Invictus. Ei, asta vrea sa convinga Floriana ca fu Iulian Vlad. Soarele romanilor, bre! El era mai presus de beciurile unde alti romani treceau prin orori indescriptibile. El n-a spionat pe nimeni, securistii lui n-au terorizat niciun roman, toate temnitele comuniste sunt parte a unei teorii a conspiratiei menita sa distruga si sa anatemizeze adevaratii lupatori pentru dreptate si adevar, securistii. Ma intreb daca Jucanca ar avea acelasi avant pupincurist si daca propria sa carca ar fi avut de-a face cu bunatatea pulanelor din beciurile baietilor cu ochi albastri? Totusi, iesirea doamnei are si o latura buna: acum stie tot poporul de unde are ea bani sa tina revista glossy Q Magazine pe tarabe pe vremurile astea. Dar am si un regret, nu pricep de ce n-a vorbit Floriana si de ceilalti  sfinti securisti precum Visinescu si Ficior .

author avatar
Andrei Coman
4.356 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger