AcasăNewsIulia Timosenko A FOST ELIBERATA din inchisoare!

Iulia Timosenko A FOST ELIBERATA din inchisoare!

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a fost eliberata din inchisoare, relateaza presa internationala. Timosenko a fost eliberata in urma votului Parlamentului, cu 322 voturi din 450.

Parlamentul ucrainean a adoptat, sambata, o rezolutie pentru eliberarea “imediata” a fostului premier ucrainean Iulia Timosenko. Eliberarea lui Timosenko a fost confirmata oficial pentru RIA Novosti de purtatorul de cuvant al fostului premier.

Rezolutia, adoptata cu 322 de voturi, “prevede eliberarea imediata a Iuliei Timosenko, pe baza unei decizii a Curtii Supreme”, a declarat deputatul Viktor Svet, juristul partidului Batkivscina, din care face parte opozanta incarcerata, citeaza presa internationala.

Iulia Timosenko a fost condamnata in 2011 la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, urmare a semnarii, in calitate de prim-ministru, a unor acorduri, in domeniul gazelor, cu Rusia, considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean. Eliberarea Iuliei Timosenko a fost solicitata in repetate randuri atat de opozitie cat si de Uniunea Europeana.

Parlamentul ucrainean a votat eliberarea Iuliei Timosenko la cateva ore dupa ce Administratia Viktor Ianukovici a ajuns la un acord cu opozitia proeuropeana pentru depasirea crizei politice si a incetarii violentelor, in urma carora si-au pierdut viata zeci de persoane, iar alte cateva sute au fost ranite.

Foto: theguardian.com

author avatar
Alina Costache
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger