AcasăNewsITP anual pentru maşinile mai vechi de 12 ani

ITP anual pentru maşinile mai vechi de 12 ani

Veşti proaste pentru şoferii care au maşini mai vechi de 12 ani. Aceştia vor fi obligaţi de la 1 ianuarie 2018 să facă inspecţia tehnică periodică (ITP) a maşinii în fiecare an. Aceasta este un fel de măsură menită cică să contracareze eventualale pericole ce le-ar putea prezenta uriaşul val de maşini vechi aduse în România, după eliminarea taxei auto.

Legea se află în faza de promulgare la Administraţia Prezidenţială. O nouă modificare va fi efectuarea ITP-ului pentru maşinile noi la trei ani. „Am constatat că parcul auto este într-o continuă îmbătrânire în aşa fel încât ITP-urile, Inspecţiile Tehnice Periodice vor fi efectuate la autoturisme mai vechi de 12 ani, la un an faţă de doi, iar pentru maşinile noi producătorul a luat nişte măsuri de extindere a garanţiei către cinci ani şi am intervenit şi noi şi acordăm ITP, primul ITP, la trei ani”, a declarat directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă.

Noi facilităţi pentru maşinile şmecherilor

În permanenţă interesaţi de calitatea vieţii lor şi nu a românilor care i-au propulsat acolo unde sunt, parlamentarii pregătesc noi facilităţi pentru bolizii lor şi ai neamurilor lor. Astfel, parlamentarii vor să modifice impozitul auto, aşa încât proprietarii cu maşini cu capacitate cilindrică mare să plătească mult mai puţini bani la primării. Dacă acesta va fi aprobat, pentru un autoturism cu capacitate cilindrică de 1.400 cmc, proprietarul va plăti 84 de lei, pentru 1.900 cmc va plăti 114 lei, pentru 3.000 cmc va plăti 360 de lei, iar pentru 4.000 cmc suma va fi de 480 de lei. Acum, pentru o capacitate cilindrica de 1.400 cmc, impozitul datorat este de 56 de lei, pentru 1.900 cmc – 171 de lei, pentru 3.000 cmc – 2.160 lei, iar pentru un autovehicul cu 4.000 cmc proprietarul trebuie să plătească 5.800 de lei. După cum se vede, impozitul pentru o capacitate  mică creşte, iar pentru una mare, scade. Invers ca în toată lumea civilizată…

author avatar
Catalin Dumitrescu
921 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger