Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Italia vrea o liga nationalista paneuropeana

Italia vrea o liga nationalista paneuropeana

Autor:

Ministrul italian de interne si lider al Ligii, Matteo Salvini, a lansat ideea ”unei Ligi a Ligilor in Ruropa”, care sa reuneasca miscarile ”ce vor sa-si apere frontierele”.

 

salvini Italia vrea o liga nationalista paneuropeana

Linia dura a lui Salvini este pe sufletul a 59% din italieni

“Ma gandesc la o Liga a Ligilor in Europa, care sa uneasca toate miscarile libere care vor sa-si apere frontierele si bunastarea copiilor lor”, a lansat Matteo Salvini, cu ocazia  reuniunii anuale a partidului sau suveranist la Pontida (nord). La tribuna, se putea citi sloganul Ligii ”Italienii intai”. Anterior, a anuntat ca alegerile europene din 2019 ar fi “un referendum intre elita, lumea finantelor si cea a muncii reale, intre o Europa fara frontiere cu o imigratie masiva si o Europa care isi protejeaza cetatenii”. Potrivit presei, 50.000 de persoane au venit din toata tara pentru aceasta mare reuniune a miscarii de extrema dreapta organizata la Pontida, in apropiere de Bergamo, caci aici s-ar fi nascut in 1167 Liga Lombarda, alianta oraselor din nord impotriva imparatului german Frederic Barbarosa.

salvini medalion Italia vrea o liga nationalista paneuropeana

Pe standuri reprezentand regiunile peninsulei erau vandute tricouri cu efigia lui Matteo Salvini si sloganul “Viata frumoasa s-a terminat”, referindu-se la recentele afirmatii ale sefului Ligii care declarase ca “pentru migrantii clandestini, viata frumoasa s-a terminat”.

Eu decid inchiderea sau deschiderea porturilor

Cu dublul portofoliu de vice premier si ministru de Interne, Salvini a reusit sa impuna tema migrantilor pe agenda europeana interzicand la inceputul lunii iunie accesul in porturile italiene a navelor organizatiilor neguvernamentale care ii salveaza pe migranti in Mediterana, acuzandu-le de complicitate cu traficantii de fiinte umane. “Decizia de a deschide porturile sau de a le inchide o ia ministrul de interne”, a afirmat Salvini duminica.

Macron sa se spele pe gura

O decizie care a generat tensiuni cu Franta, aceasta din urma acuzand Italia de ”iresponsabilitate”. ”Nu avem lectii de primit de la o tara care nu si-a respectat angajamentele in materie de azil”, a replicat Salvini. Saptamana trecuta, Salvini  l-a sfatuit  pe Emmanuel Macron “sa spele la gura pentru ca Italia a facut mult mai mult decat francezii care continua sa respinga persoane la Ventimiglia”, la frontiera franco-italiana. O linie dura dar care este aprobata de 59% din italieni, potrivit unui sondaj Ipsos. Sosita la putere in urma alegerilor legislative din 4 martie cu 17% din voturi (pozitia a treia), Liga lui Salvini (aliata cu Adunarea Nationala a Marinei Le Pen in Franta)  era creditata sambata cu 31,2% din intentiile de vot pentru alegerile europene, facand din aceasta miscare eurosceptica primul partid al Italiei, depasindu-si aliatul de coalitie Miscarea 5 Stele (M5S, 30%). Luigi di Maio, liderul M5S, a devenit si el vicepremier si ministru al muncii. Dar Di Maio a fost eclipsat de Salvini, tematicile sociale abordate ale M5S trecand pe plan secund.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!